U11 državni prvaki 2014/15!

Facebook
Twitter
LinkedIn

U11 državniPolfinale
Na treh tekmah rednega dela so Borovničani dvakrat zmagali (4:5 in 2:4), na zadnjem srečanju v Borovnici so naši fantje tekmo dobili z 10:9. Najbolj sladka pa je bila zmaga v Kranjski Gori, saj so fantje pokazali predstavo sezone in si z veliko borbenostjo, srčnostjo ter nekaj sreče prislužili finalno vstopnico. Tekma je bila dokaj izenačena, dobro pa so se Žirovci postavili v obrambi in onemogočali lahke prehode pred naš gol. Borovničane to ni zmedlo, z natančnimi streli so zadevali od daleč. Z nekaj več domišljije v napadu so naši zadevali iz lepih kombinatornih akcij. Tekma se je prelomila šele v zadnji minuti, ko smo z zadetkom Nagliča ušli na dva zadetka prednosti.

Borovnica – Žiri 5:7
Strelci za FBC Žiri: Janez Naglič 4+0, Nejc Kavčič 2+0, Klemen Šneberger 1+0, Jure Beovič 0+2, Rok Mrovlje 0+1

Finale
Tudi Škofjeločani so v rednem delu dvakrat zmagali (1:8 in 5:10), Žirovci so si dve točki prislužili na četrtem turnirju v Borovnici s tesno zmago 8:7. Z uvrstitvijo v finale so naši fantje že dosegli svoj cilj, zato so lahko v tekmo šli bolj sproščeno kot branilci naslova – Insport. To pa se je v prvem delu zelo poznalo, saj so naši zasluženo prišli do vodstva s 3:0. Z veliko tekanja in podajanja so imeli vajeti v svojih rokah. Nasprotniki so v drugem delu pokazali svoje kvalitete in ujeli zaostanek, tako da je vse kazalo na podaljške. Vendar pa se je 18 sekund pred koncem za nasprotnikovim golom dobro znašel Naglič in pospravil žogico za hrbet vratarja.

Insport Škofja Loka – Žiri 3:4
Strelci za FBC Žiri: Janez Naglič 2+0, Klemen Šneberger 1+0,  Nejc Kavčič 1+0, Juan Kavčič 0+1, Jure Beovič 0+1finale11-7

GALERIJA
Na tekmi za tretje mesto so po podaljških zmagali Zelenci in tako presenetili Borovnico. Da so si bile ekipe zelo izenačene kaže statistika, kjer so se 3 tekme od 4 (na zaključnem turnirju) končale z zadetkom razlike. V kategoriji U16 so zlato osvojili igralci Insport A, ki so visoko ugnali Polansko bando, za tretje mesto pa je odločil gol Zelencev v podaljšku.
V selekciji U11 smo tako po treh letih delovanja uspeli preseči svoj cilj, ki pa veliko pomeni tudi vodstvu in je dobra popotnica za nadaljnje delo z mladimi. Veseli dejstvo, da se dviguje zanimanje za ta šport in je kvaliteta igralcev iz leta v leto višja. Dobro delo z mladimi so letos pokazali Zelenci, ki so osvojili medaljo v prav vseh kategorijah, poleg tega pa so organizirali dva zelo kvalitetna dogodka. Naš cilj v prihodnosti definitivno  v prihodnje zagotovimo mladim še več treningov in da bomo lahko nekoč finalni turnir organizirali tudi sami. V novi žirovski telovadnici, seveda 😉

Zahvala gre navijačem in fotografinji, čestitke pa trenerjema in igralcem, brez katerih te zgodbe ne bi nikoli pisali.

foto: Estera Vehar