Po nepotrebnem izgubljena točka

V sobotnem večeru smo bili v Idrijski Modri dvorani priča tekmi 2. kroga 1.SFL v kateri so se Žirovcem zoprstavili igralci FBK Olimpije.
Tekmo smo začeli spodbudno in v 5. minutu srečanje je po podaji Jaka Kopača zadel Tine Logar. Kljub temu da smo narekovali ritem, prihajali do priložnosti in že v začetku zaustavljali napade nasprotnikov, pa je bila Olimpija tista, ki je izenačila iz ene redkih priložosti, ki so si jih ustvarili v prvi tretjini tekme.
Tudi v drugo tretjino smo vstopili odločno ter kmalu spet povedli. Svoj prvi zadetek za FBC Žiri je dosegel Urban Dolenc. V 27. minuti smo vodstvo še povečali, ko je pri igri z igralcem več zadel Tine Logar. Žal so gostje kmalu dosegli gol priključka in tako je po 40 minutah igre semafor kazal izid 3:2 za naše fante.
V zadnji tretjini je bilo zaznati manjši padec v koncentraciji, kar so gostje znali izkoristiti. Kljub temu smo najprej prednost še povečali. Po prekršku nad Klemenom Novakom je kazenski strel v zadetek spremenil Tine Logar. To je bil njegov prvi hattrick za člansko ekipo. Proti koncu tekme pa se je pokazalo da imamo še veliko rezerve kar se tiče kondicijske priprave. Nasprotniki so to izkoristili ter 3 minute pred koncem znižali zaostanek na en gol razlike, nato pa v igri 4 na 4 – pri Žirovcih je bil izključen Marcel Kavčič, 20 sekund do konca izenačili na 4:4 ter poskrbeli, da je prišlo do delitve točk.

FBC Žiri – FBK Olimpija 4:4 (1:1; 2:1; 1:2)
Strelci: Tine Logar 3+0, Jaka Kopač 0+2, Urban Dolenc 1+0, Blaž Kavčič 0+1
Izključitve: Klemen Novak(2 minuti), Tine Logar(2 minuti), Marcel Kavčič(2 minuti)

Na spodnji povezavi pa si lahko ogledate vrhunce srečanja:
Vrhunci srečanja FBC Žiri : FBK Olimpija