Žiri polne mladih floorballistov

Včeraj je bil v Žireh dan za igranje malega floorballa. Kljub deževnem vremenu, je bilo v centru Žirov mogoče opaziti skupine otrok, ki so se z velikimi torbami in palicami sprehajali po pločnikih Loške in Jobstove ceste. Od jutra do večera se je v telovadnici OŠ Žiri odvijal drugi turnir mladinskih tekmovanj selekcij U11 in 15, kjer so gledalci na 14. tekmah videli lepe predstave mladih ekip.ImageDopoldanski del je bil namenjen igralkam in igralcem, mlajšim od 11 let. Turnir so otvorili mladi domačini, ki so se pomerili z ekipo FBK Polanska banda-FBK Olimpija in zmagali s 7:3. Na drugi tekmi pa so s 17:0 vpisali novi dve točki proti ekipi ŠD Zelenci Kranjska Gora, ki je po povprečju starosti igralcev ena izmed najmlajših v ligi. Na igrišču smo videli tudi ekipi Insport A in B ter Borovnico, vsaka izmed njih pa je odigrala po dve tekmi.ImagePopoldne so prišli na vrsto igralke in igralci, mlajši od 15 let . Z malo zamude, so se domačini pomerili z ekipo ŠD Zelenci Kranjska Gora in pred ogromnim številom navijačem tesno izgubili 4:5. Po prebitem ledu, so se Žirovci le sprostili, proti ekipi FBC Borovnica so zato odigrali bolj napadalno in zmagali s 13:6. Na preostalih srečanjih je najbolj presenetila druga ekipa škofjeloškega Insporta, ki je visoko premagala Polansko bando, proti Olimpiji pa so tekmo dobili s 5:3.S to tekmo se je turnir tudi zaključil.

Na koncu lahko rečemo, da smo več kot zadovoljni z odzivom navijačev ekip in domačinov, ki so ustvarjali prijetno navijaško vzdušje skozi celoten program.Tekmo si je v povprečju ogledalo okoli 80 gledalcev, največ pa smo jih našteli zjutraj, ko je bilo na tribunah kar 120 ljudi. V klubu s tem dokazujemo, da ima šport v Žireh ogromen pomen in da so novi in številčnejši objekti, ki bi zagotovili žirovskim športnikom in športnicam še boljši razvoj, resnično potrebni.

Galerija slik s turnirja

Zahvala gre vsem udeležencem turnirja, baru Ambasada za odlično ponudbo hrane in pa Blažu Kavčiču ter vsem zapisnikarjem, ki so priskočili na pomoč 😉

Vsi rezultati:

U11
FBC Žiri : FBK P. Banda- FBK Olimpija 7:3
FBK Insport A : FBC Borovnica 8:2
FBK P. Banda- FBK Olimpija : FBK Insport B 5:3
FBC Žiri : ŠD Zelenci Kr.gora 17:0
FBK Insport B : FBC Borovnica 2:11
ŠD Zelenci Kr.gora : FBK Insport A 1:24

U15
ŠD Zelenci Kr. Gora : FBC Žiri 5:4
FBK Polanska Banda : FBC Borovnica D 16:4
FBC Žiri : FBC Borovnica 13:6
ŠD Zelenci Kr. Gora : FBK Insport A 1:8
FBC Borovnica D : FBK Olimpija 1:12
FBK Insport B : FBK Polanska Banda 10:3
FBK Insport A : FBC Borovnica 20:0
FBK Olimpija : FBK Insport B 3:5