Člani ostali brez končnice, kadeti v boj za peto mesto

jouV nedeljo so kadeti znova odšli v Poljane, kjer so odigrali dve tekmi in iztržili poraz ter zmago. Člani so po več kot mesecu odmora zopet odigrali tekmo – v Idriji so bili z rezultatom 9:2 boljši gostje iz Ljubljane.

Turnir U15 je tokrat potekal v dopoldanskem času, ker so imeli igralci U11 prost vikend zaradi prednosti v številu odigranih tekem. Kadeti so kljub zgodnji uri nastopili dobro, vendar premalo dinamično, kar je bilo odločilnega pomena za končno zmago Polanske Bande, ki so z značilnimi močnimi streli z branilskih položajev dosegali lepe a prelahke zadetke (6:9). Na drugi tekmi so se fantje pomerili proti Borovnici, s katerimi se borijo za končno 5. mesto. Borovničani so se dobro upirali, vendar so mladi žirovci po izenačenju 4:4 pritisnili na plin ter na koncu dosegli pomembno zmago s 6:4. Tekma je bila motivacijskega pomena, saj so po nekaj tesnih porazih dokazali, da lahko držijo korak z najboljšimi.

Ob 16:00 se je v Idriji po 22.2. znova igrala tekma v EFL naših članov. Tokrat so v goste prišli igralci Olimpije, ki jih je v Modri dvorani pričakala okrnjena domača zasedba. S hitrim zaostankom 2:0 so žirovci na prvi odmor odšli z minimalnim zaostankom 2:1, v drugi tretjini pa je dolga klop Ljubljančanov narekovala prehud tempo in v našo mrežo nasula kar 5 golov. Kljub temu smo igrali borbeno in s hitrimi prenosi igre v napad poizkušali zmanjšati razliko, vendar so bili streli premalo natančni. V zadnji tretjini smo uspeli rezultat zmanjšati, a se je utrujenost bliskovito dvigovala, zato je bilo kaj več od tega nemogoče. S to tekmo smo tako zapravili vse možnosti za uvrstitev v končnico, zato bomo morali za obstoj v elitni druščini premagati drugo uvrščeno ekipo iz prve lige. Pred tem pa nas čakata še dve tekmi v prihajajočem vikendu: v soboto, 5.4. ob 11:00 bomo v Idriji igrali proti ekipi Insport, v nedeljo, 6.4. ob 18:00 pa na Vrhniki proti Borovnici. Lepo vabljeni 😉

Žiri – Olimpija 2:9 (1:2 ; 0:5 ; 1:2)

Strelca: Darjan Mlinar in Bric Krolnik

foto: Polona Dakskobler / FBK Olimpija, video: FBK Olimpija