Člani z zmago zaključili leto 2014

Po dolgem nizu porazov, končno do dveh točk in sicer proti škofjeloškem Insportu. Skupno kar 21 golov, 2 hat-tricka, zgrešen kazenski strel in dramatičen zaključek tekme.insportziriIdrijska Modra dvorana je zopet gostila tekmo Elitne floorball lige, tokrat se je našim fantom po robu postavil škofjeloški Insport, ki je na zadnji skupni tekmi doma zmagal z rezultatom 6:3. Težave s poškodbami pesti kar nekaj naših igralcev, vendar smo za to tekmo uspeli napasti z dvema popolnima peterkama, kar se je precej poznalo tudi v igri. Še vedno veliko napak v obrambnih nalogah, vendar precej bolje v napadalnih zaključkih, saj smo tokrat kot po tekočem traku zadevali vrata nasprotnika. Veseli dejstvo, da je mlad zagon igral odločneje, bolj disciplinirano in kar je najpomembneje: s srcem! Na tekmi je bilo kar nekaj preobratov, vendar ekipama ni uspelo uiti na več kot 2 zadetka razlike. Tekma se je prelomila v 52. minuti, ko smo Žirovci v dobrih 3 minutah zadeli trikrat. Nato pa so sledile 4 dramatične minute: pritisk Insporta, izključitvi na obeh straneh, sumljivo dosojen kazenski strel, ki ga je zapravil kapetan B. Kavčič in pa igra z “igralcem več” do zadnjega piska (Insport je do konca igral brez vratarja). Kljub pritisku Insporta z dodatnim igralcem, smo v tem času uspeli obraniti vse napade. Na koncu se je pokazalo, da je branilec Denis Mrovlje s svojim tretjim zadetkom odločil tekmo. Tako imenovani hat-trick je dosegel tudi Darjan Mlinar.

Zahvaljujemo se Drejcu in Sabini za delo za zapisnikarsko mizo, Juanu in Roku za pomoč ob ogradah in razpoloženim navijačem, ki so fante vzpodbujali do zadnjega piska.

Žiri – Insport 11:10 (4:3 ; 3:4 ; 4:3)

Strelci: Darjan Mlinar (3+0), Marcel Kavčič (1+1), Anže Šneberger (2+0), Tine Logar (1+1), Denis Mrovlje (3+0), Blaž Kavčič (1+2), Jaka Kopač (0+2), Rok Jelenc (0+1)

Zmaga našim fantom vliva novo motivacijo za naprej. Zelo se že veselimo prve tekme v letu 2015, ko se bodo člani v soboto, 3.1. v Modri dvorani pomerili proti Olimpiji. Vabljeni vsi podporniki floorball kluba Žiri!

foto: Timotej Kejžar