Boleč poraz proti Zelencem

DSC_0851Na pustno/valentinovo soboto je bil na sporedu 10. krog elitne floorball lige, člani pa so v Idriji gostovali Zelence iz Kranjske Gore, s katerimi se borijo za obstanek v najmočnejšem tekmovanju pri nas. Gostje so na medsebojnih tekmah že drugič zapored zmagali in s tem naše fante porinili na dno lestvice, ki vodi v neposreden izpad.

Zelenci so bili tudi tokrat neugoden nasprotnik, s taktično bolj zaprto igro so zopet uspeli kaznovati vsako napako v obrambi, domači pa so kljub večji posesti žogice in bolj kombinatorni igri pokazali premalo pri zaključkih. Prvi so povedli Zelenci po napaki vratarja Pisanca, Žirovci so dolgo lovili rezultat, nato pa le povedli v zadnjem delu in že je kazalo da bo zmaga ostala doma. Po zadetku gostov z igralcem manj se je tehtnica obrnila njim v prid, šest minut pred koncem so povedli, po pritisku domačinov v zadnjih minutah in igri z dodatnim igralcem v polju, so uspeli obraniti vse napade.

Teoretične možnosti za obstoj še vedno ostajajo, vendar morajo naši fantje premagati vsaj eno izmed ostalih ekip, Zelenci pa ne smejo doseči niti točke. Prvi poizkus čaka fante že to nedeljo, ko v Idriji gostijo ekipo Polanska banda, ki je tokrat zmagala v Ljubljani. Torej vabljeni v nedeljo, 22.2. v Modro dvorano Idrija ob 16h, da pomagate našim fantom do željenih novih točk.

Žiri – Zelenci 7:8 (3:4 ; 3:3 ; 1:1)

Strelci: Jan Kužnik (4+0), Marcel Kavčič (1+0),  Bric Krolnik (1+0), Blaž Kavčič (1+2), Jaka Kopač (0+1), Darjan Mlinar (0+1)