Brez uspeha tudi v Ljubljani

psioZaostalo tekmo smo tokrat odigrali med tednom, saj se bliskovito bliža drugi del tekmovanja in so vsi vikendi praktično že zasedeni. Četrtkova večerna ura nam ni tuja, saj imamo ta termin rezerviran za treninge. Ta teden pa smo se odpravili v Ljubljano, kjer smo odigrali tekmo proti Olimpiji.
Začeli smo odločno in tudi prvi resno zapretili, vendar so bili nasprotniki na drugi strani natančnejši. Kmalu po uspešno izvedenemu prostemu strelu domačinov smo uspeli izenačiti, do konca tretjine pa smo si z dobro igro priigrali tudi vodstvo. V drugi tretjini smo bili kljub lepim priložnostim neuspešni pri zaključkih, igralci Olimpije pa so nas kaznovali s tremi zadetki, prvi izmed njih je bil dosežen iz kazenskega strela. Domači so imeli večjo posest žogice in so nekajkrat lepo izigrali žirovsko obrambo, zato so zasluženo odšli na odmor z vodstvom 2 zadetkov. Zadnji del se je začel s previdno igro, nato pa so zadetki začeli padati kot po tekočem traku. Začeli so Ljubljančani z golom Vozlja, nato pa so padli kar štirje zadetki v dobri minuti igre. Z golom Kužnika in Mrovljeta smo se uspeli približati na 4:6, vendar smo po pritisku na nasprotnike začeli delati preveč napak, kar sta sodnika vselej kaznovala. V igri z igralcem manj smo sicer odigrali zelo dobro, a nam pri lovljenju rezultata ni bilo čisto nič v pomoč.

Žiri – Olimpija 4:8 (2:1 ; 0:3 ; 2:4)

Strelci: Krolnik Bric (1+0), Šneberger Anže (1+0), Kužnik Jan (1+0), Mrovlje Denis (1+0), Kavčič Blaž (0+1), Jelenc Rok (0+1)


Tako smo si pred zadnjim krogom nakopali veliko težavo, saj moramo za končno 5. mesto obvezno doseči zmago proti Polanski bandi, ki je trenutno v izvrstni formi. Vendar v Železnike ne odhajamo z belo zastavo, bo pa podpora s tribun prišla še kako prav. Lepo vabljeni v Železnike v soboto, 4.4. ob 18.00.

foto: FBK Olimpija / Martin Metelko