Kljub porazu dober vtis v Železnikih

Včeraj smo člani odigrali še zadnjo tekmo letošnje sezone, ki ni prinesla novih točk in smo tako sezono zaključili na zadnjem mestu. ZiriV dvorano Železniki smo prispeli s svojimi zvestimi navijači, ki nas, tako kot skozi celotno sezono, vzpodbujajo ob vsaki dobri potezi. Teh na včerajšnji tekmi ni manjkalo, kar nam je dajalo samozavest za osvojitev 2 točk, ki bi nas rešili avtomatičnega izpada iz lige. Polanci so v 7. minuti prvič zadeli in bili dober del prve tretjine bolj nevarni. Na dva zadetka prednosti so ušli v 14. minuti, vendar smo imeli nekaj zrelih priložnosti tudi mi in po zadetku Seljaka začeli vršiti pritisk na nasprotnike, ki so do konca tretjine vseeno uspeli zadržati minimalno vodstvo. Druga tretjina se je začela z lepim golom Lavtarja, nato pa se je izkazala žirovska obramba, ki ni dopuščala nasprotnikom, da bi razvili svojo hitro igro. Na tak način smo uspešno blokirali strele in podaje, prihajali pa smo do protinapadov, ki so nam prinesli zasluženo vodstvo. Poudariti gre, da smo v tej tretjini kar trikrat ubranili napade v igri z igralcem manj. Po kratkem premoru so domačini hitro izenačili, nato pa nas šokirali s “shorthanded” zadetkom, ki nas je rahlo uspaval. Polanci so to izkoristili, prevzeli pobudo na igrišču in v 53. minuti zadeli še šestič. Štiri minute kasneje je Kavčič Marcel poskrbel za znižanje rezultata z lepim zadetkom pod prečko. Ta zadetek nam je vlil upanje, zato smo nasprotnika pritisnili globoko v tretjini, prestrezali žogice in streljali z vseh mogočih položajev. Več kot vratnice nam z igralcem več v igri ni uspelo zatresti, po napaki v izdihljajih tekme so Polanci zadeli še prazen gol za končnih 5:7.

Žiri – Polanska banda 5:7 (1:2 ; 3:1 ; 1:4)

Strelci: Seljak Luka (1+0), Mlinar Rok (2+0), Jelenc Rok (1+0), Kavčič Marcel (1+0), Šneberger Anže (0+2), Kavčič Blaž (0+1), Kopač Jaka (0+1)

Kazenske minute: 8

Zaključek ni prinesel želenega 5. mesta, vendar smo vseeno lahko zadovoljni s prikazano igro na zadnjih dveh tekmah, kjer se je pokazala prava žirovska borbenost in želja po zmagi. Tako smo za nekaj časa zaključili z igranjem v elitni ligi in bomo v naslednjem letu poizkusili s ponovno uvrstitvijo med najboljših šest ekip v Sloveniji. Zahvala gre vsem navijačem, ki nas spremljate v dobrem in slabem, upamo da boste v takšnem številu z nami tudi naslednje leto. Letos pa se za zvestobo oddolžimo na zaključnem pikniku, ki še nima določenega termina. Zato nas spremljajte še naprej in držite pesti za naše mlade fante, ki se borijo za odličja.