Operacija Brno uspela

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tako! 4-dnevni potep po Brnu je končan, igralci smo se že spočili, misli na izlet pa še vedno uhajajo 500 kilometrov stran, kjer je pisana druščina doživela marsikaj lepega in videla, kako visok status ima floorball na Češkem. Naši mladi igralci so tako ob koncu sezone za nagrado doživeli lep zaključni izlet in občutili kvaliteto svojih vrstnikov iz drugih držav. Zelo lepo je bilo videti, da je druščina ob in na igrišču delovala kot ekipa, tudi kadar ni šlo vse po načrtih. Zaradi težav z internetom na stacionarnem računalniku nismo uspeli sprotno objavljati reportaž, lahko pa jih z rahlo zamudo preberete zdaj. Galerija bo objavljena kmalu, zato nas še kaj obiščite 🙂

20150625_200450V Brno smo prispeli v četrtek malo čez polnoč, vendar smo potrebovali kar nekaj časa, da smo našli dvorano SH Hattrick, ki smo jo ves čas iskanja imeli praktično pred nosom. Vitek nas je lepo sprejel, mi pa smo se nastanili na igrišču, ki drugače služi za treninge prvoligaške ekipe Hattrick Brno. Zgodaj zjutraj smo vstali in prevzeli zapestnice ter urnike v centru, potem pa znanstvena fantastika za naše kraje – specializirana trgovina samo za floorball opremo! Nakupili smo kar se je dalo in odšli proti naši dvorani, ki je velika za dva igrišča, zato sta vzporedno igrala dva para ekip. Ob 17.00 pa končno krstna tekma, na kateri so trije igralci doživeli svoj debi – Nastja, Luka P. in Urban. Poraz 4:0 nas je malo potolkel, saj smo vselej napadali, vendar v obrambi igrali preveč raztreseno in puščali nasprotnikom preveč prostora. Po tekmi smo se odpravili proti osnovni šoli Zakladny in se nastanili v učilnici 7.a razreda, si skuhali večerjo in si privoščili pivo na šolskem igrišču, kjer je bil postavljen šank in steak grill za lakotnike.

20150626_115557V petek zjutraj ob 8.00 je zvonila budilka, zadišalo je po kavi, pozdravili smo sonce.. tako naj bi se zmenili večer prej, pa smo vstali šele ob 8.30, pojedli toaste in spili kavo. Sonček je pa tako ali tako že bil na svojem mestu, mi pa na poti v dvorano VUT s spremenjeno taktiko, ki smo jo predelali pred večerjo. Ja, ni kaj.. šolske table in krede so nam prišle še kako prav 🙂 Slow shoes so bili poraženi, pokončala pa jih je naša hitrost in pa borbenost. Kljub zmagi še vedno premalo izkoriščenih strelov, ampak smo bili vseeno zelo veseli. Imeli smo tri ure časa do tekme z Wizardsi, kar smo izkoristili za Jungle Speed in počitek, Anže K. in Urban sta se ves čas bojevala proti komarjem z improviziranim komarnikom (beri, mreža rokometnega gola) 🙂 Tekma z Wizards DDM Praha 10 je bila ena izmed bolj atraktivnih. Urban je zadel svoj prvi zadetek in to v igri z igralcem manj! Vodstvo smo zadržali do konca prvega polčasa, nato pa so nasprotniki izenačili. Ko smo prejeli drugi zadetek, smo začeli igrati bolje in nekajkrat nevarno zapretili pred golom. Vratar se je vselej izkazal, na koncu pa sta ga rešili še dve vratnici, enkrat v izdihljajih tekme. Malo razočarani smo se hitro preoblekli, nato pa s kombijem odšli v šolo na makarone s carbonara omako – poraz je bil hitro pozabljen, za zadnjo tekmo dneva smo bili dobro našpičeni, saj bi nam zmaga prinesla končno 2. mesto v skupini. Tekma proti SWEEDLAND Val. Klobouky je bila napeta in živčna. Spet smo povedli in kazalo je, da imamo dovolj moči, a sta nam sodnika kradla voljo s sumljivimi sodniškimi odločitvami. Odločilen je bil zadetek iz prostega strela, ko smo pozabili na prostega igralca, ki je prišel do lahkega strela od blizu. Vidno razočarani smo zapustili dvorano in odšli nazaj v šolo. Sledilo je druženje z ekipami in Jungle Speed.. Naslednja tekma proti Apollu ob 8.00.. A gremo? PEJMO!

20150626_135915V soboto zjutraj smo doživeli še četrti poraz proti ekipi Apollo, tako da se je tekmovalni del na Hummel Opengame za nas končal. Odšli smo nazaj v šolo, se naspali in okrepčali, nato pa odšli s tramvajem proti centru mesta na paintball, ogled mestnega jedra in pico. Zvečer smo preživeli v razredu in se zabavali. V nedeljo zjutraj smo pospravili učilnico in se odpravili na ogled finalnih tekem. Po moškem finalu smo se slikali z organizatorji in nato odšli proti Sloveniji. V Žiri smo prispeli v nedeljo ob 23.00 in v bistroju Ambasada pripravili majhno rojstnodnevno presenečenje našemu slavljencu – kapetanu Blažu Kavčiču in pojedli še zadnjo večerjo.

FbŠ Engineers vs FBC Žiri 4:0
Slow shoes vs FBC Žiri 1:2
Wizards DDM Praha 10 vs FBC Žiri 2:1
SWEEDLAND val kloubouky vs FBC Žiri 3:2
Apollo vs FBC Žiri 6:3

Statistiko igralcev najdete na tej povezavi

Naša odprava se je v nedeljo uspešno zaključila, k temu pa so veliko pripomogli sponzorji, ki so donirali svoj delež za izvedbo. Turistično društvo Žiri nam je priskrbelo promocijski material, ki smo ga vsaki izmed ekip podarili po tekmi. Poleg tega smo ekipam podarili tudi žirovske čipke v obliki floorball žogice. Slaščičarna Magušar nam je spekla noro dobre piškote, ostali pa so nas podprli finančno. To so: POK – Splošno kovaštvo Oblak, Thera d.o.o., Žogec, Ekofluid d.o.o., Nicoletti NRD, Klub žirovskih študentov, B&M Zavarovalna pisarna,  Računalništvo ERUJ, Zaključna gradbena dela Gvojić, Etiketa, Okrepčevalnica Ambasada, Prepih Eržen, Ekoma, Lotse, Avtoprevozništvo Jereb, TinkTatoo, Oskar Rent in JOHN.

Vsem se iskreno zahvaljujemo za podporo, za naslednje leto pa že kujemo nove načrte, da bo ta turnir postal stalnica ob zaključku sezone. Zahvala gre tudi Esteri za zdravstveno oskrbo in fotografije. Želimo vam lepe počitnice in se vidimo avgusta, ko bomo začeli s pripravami na novo sezono.