Poraz v Idriji – Insport natančnejši

Na sobotno popoldne smo otvorili letošnjo sezono članske 1. floorball lige. Po spremembi imena lige (elitna liga je sedaj 1. liga) in razširitvi ekip (obstanek v ligi) smo v Idriji pričakali še dodobra pomlajen Insport, ki se je predstavil v pozitivni luči, saj so mladi fantje skreirali zmago nad našo člansko zasedbo.

Žirovci smo odločno krenili v tekmo in z dobro obrambo onemogočali nasprotnikom, da bi si priigrali ugodno priložnost za zadetek. Po nekaj hitrih domačih protinapadih, ki jih je gostujoči vratar uspel lepo ubraniti, je sledil prvi zadetek v 13. minuti. Igralec Insporta je podal v vratarjev prostor, tam pa se je žogica od Roka Mlinarja nesrečno odbila v lasten gol. V drugi tretjini je bila zgodba podobna. Čvrsta domača obramba proti Insportu, ki je imel večji del tekme posest žogice, ni bila dovolj, saj smo prekinjene napade gostov težko spremenili v nevaren napad. Tudi igra z igralcem več ni obrodila sadov, zato pa so gostje na drugi strani le uspeli zadeti. V zadnji tretjini so z hitrim golom Dagarina Insport dobili krila in po lepih akcijah zadeli še dvakrat. Žirovci smo prvič zadeli v 43. minuti, ko je bil natančen Kopač, za zaključek pa smo v razmaku 39. sekund zadeli še dvakrat in omilili visoko vodstvo gostov. Tekma bi se lahko obrnila tudi v našo prid, vendar nas je na tej tekmi pokopala nezbranost pred nasprotnikovemu golu.

Žiri – Insport 3:5 (0:1 ; 0:1 ; 3:3)

Strelci: Kopač Jaka (2+0), Mlinar Rok (1+0), Seljak Luka (0+1)

Izključitve: 2 min

Na naslednji tekmi pričakujemo trd boj proti novincem v ligi – Jaws, ki bodo v Idrijo prišli v soboto, 10.oktobra ob 17.00. Lepo vabljeni.

foto: Kejžar Timotej