Pomembna zmaga proti Jawsem

V Idriji smo tokrat pričakali novince v ligi – FBK Jaws. Kljub temu, da v 1. ligi nastopajo prvič, smo se s to ekipo nekajkrat že srečali. Nazadnje smo na prijateljski tekmi v Idriji iztržili remi (3:3). V današnjo tekmo smo šli s precej močnejšo zasedbo (podobno je bilo tudi na strani gostov), zato smo bili pred tekmo toliko bolj pozitivno nastrojeni, predvsem pa smo si želeli prvih točk in skoka iz dna lestvice. V 12. minuti je po dveh zaporednih domačih zadetkih kazalo, da se bo v napadu končno odprlo tudi napadalcem, a so bili nasprotniki vse prej kot lahek plen. Do konca prve tretjine so uspeli remizirati, precej težav so nam povzročali hitri protinapadi, za izenačenje pa so uspešno izvedli prosti strel iz roba igrišča. Že v prvi minuti druge tretjine smo zaostajali za zadetek, ko smo zaspali v obrambi, a zopet hitro prišli na zadetek prednosti. Ljubljančani so ves čas držali stik z nami. Dvakrat so zadeli v polno v slabih 10 sekundah razmaka po domačem zadetku, kar je že pošteno načelo našo voljo. V zadnji tretjini smo le našli recept za trdo obrambo in s tesnim pokrivanjem prisilili nasprotnike v napake pri kreiranju izhodov. Najprej smo v igri z igralcem manj dosegli prepotrebni zadetek za vodstvo, kasneje pa zadeli še trikrat. Veseli dejstvo, da smo goste v igri z igralcem več dvakrat lepo izigrali in zadeli. Zadetek z igralcem manj pa je prevesil tehtnico na našo stran, saj smo od tistega trenutka naprej odigrali precej bolje in tekmo tudi pripeljali do pomembne zmage.

Že kmalu bo na vrsti nova priložnost, da se Zelencem odkupimo za lanska poraza v rednem delu, ki sta nas porinila povsem na dno lestvice. V petek, 23.10. bomo ob 20:00 v Kranjski Gori skušali napasti za drugo zaporedno zmago v prvi slovenski ligi.

Žiri – Jaws 9:6 (2:2 ; 3:3 ; 4:1)

Strelci: Šneberger Anže (3+1), Mlinar Rok (1+2), Krolnik Jaka Bric (1+1), Kavčič Blaž (1+1), Kavčič Anže (1+1), Mlinar Darjan (1+0), Kavčič Marcel (1+0), Kopač Jaka (0+1)

Izključitve: 2 min