Mladi uspešni na domačem parketu

V Žireh smo zopet gostili turnir mladinskih selekcij cicibanov U9 in starejših dečkov. Na 14. tekmah, ki so se odvijale skozi cel dan, je bilo doseženih natanko 200 zadetkov, od tega 89 na tekmah mlajše in 111 zadetkov na tekmah starejše selekcije. Zelo dobro so nastopili naši fantje, saj so na 5. tekmah iztržili štiri zmage in en poraz.

2015_11_29_Floorbal_Ziri (9)Naši najmlajši igralci so prvo tekmo igrali proti ekipi iz Borovnice. Na prejšnjem turnirji so bili slednji boljši nasprotnik. Tokrat pa so fantje z zares pravo borbo točke pospravili v svoj žep. Že kmalu po začetku tekme smo prejeli gol, ampak v 5. minuti preko Juša Burjeka izid poravnali. Naslednjih 15 minut so fantje odigrali zdaleč najbolje v tej sezoni, kar se je poznalo tudi na rezultatu, ko je bil na semaforju v 20. minuti, rezultat 4:1. V nadaljevanju so Borovničani močno pritisnili in zadeli še trikrat, vendar so fantje na vse gole odgovorili enako in končali tekmo s četrtim golom Martina Lavrenčiča na tekmi, s 7:4.

Na drugi tekmi so nas pričakali igralci in igralke InSporta iz Škofje Loke. Zelo mlada ekipa Ločanov tudi tokrat ni bila kos naši ekipi. Že po polčasu je na semaforju kazalo rezultat 7:0. Strelsko sta se najbolj razigrala Lovrenc Kokelj z dvema in Matevž Bogataj s tremi goli. V drugem polčasu so naši fantje zadeli še šestkrat in tekmo zaključili z rezultatom 13:3.

Na zadnji tekmi je bil naš nasprotnik ekipa Zelencev. V tekmo smo šli vsi skupaj zelo optimistično, ker je bila ekipa oslabljena, vendar s ključnimi igralci. Tekma se je pričela povsem nam v korist, ko so gostje dosegli avtogol. Do konca polčasa smo imeli ogromno priložnosti za zadetek, toda žal je izid kazal 3:2 v korist Zelencev. V nadaljevanju je potekal trd boj do izida 5:5 v 25. minuti. Sledil pa je padec v igri s premalo teka v obrambi, tako da so gostje zadeli še trikrat, medtem, ko nam nikakor ni uspelo. Vseeno je bila želja velika, toda vsakič se pač ne izide. Dobili smo izkušnjo, hkrati pa element za prihodnje treninge.

DSC_0872Na prvi tekmi domače ekipe starejših dečkov se je začelo s hladnim tušem Insporta B, ki je po slabih 40. sekundah povedel. Domači so odgovorili z dvema zadetkoma, nato pa zopet dopustili gostom, da so prišli do vodstva. Z zadetkom Kavčič Nejca v 6. minuti se je našim fantom odprlo in so do konca prvega polčasa ušli na 3 zadetke prednosti. V drugem polčasu so hitri gostje uprizorili nekaj lepih priložnosti, vendar so fantje premoč potrdili še s tremi zadetki in tekmo mirno pripeljali do konca.

Za zaključek dneva so domači nastopili še proti Olimpiji B, ki je v Žiri prispela precej zdesetkana. Po začetnem otipavanju je led prebil Mrovlje Rok z lepim zadetkom s strani. Po prvem polčasu so fantje že imeli prednost 4 zadetkov, nato pa ničesar niso prepustili naključju in napolnili mrežo ljubljanske ekipe. Gostje si zaslužijo pohvale za nepopustljivost zaradi katere so tudi zadeli, nekajkrat pa spretno ušli naši obrambi vendar je svoje delo v vratih dobro opravil Jereb Jan. Velik delež je na obeh tekmah prispeval Kopač Tevž, v obrambnih nalogah pa se je izkazal spretni Ferreira Ruben. Veseli dejstvo, da fantje igrajo kot ekipa in se borijo do zadnjega piska ne glede na rezultat. Čestitke gredo tudi mlajšemu delu ekipe, ki iz turnirja v turnir dokazuje svoje mesto v ekipi.DSC_0888

Za uspešno izveden turnir se bi radi zahvalili vsem, ki ste priskočili na pomoč: Blaž, Nastja, Marcel, Luka, Karin, Drejc, Estera, ter Baru in Bistroju Ambasada za sodelovanje in za pripravo okusnih porcij. Naslednji turnir v Žireh bo 10.1.2016, ko se bodo mlajši dečki U11 in kadeti U16 pomerili s svojimi vrstniki.

A smo? SMO!

foto: Burjek Jure in Vehar Estera