Tesen poraz proti prvakom

DSC_0036V soboto, 5.12. smo se na miklavžev dan pomerili z aktualnimi prvaki iz Borovnice. Tako Borovničani kot Žirovci smo začeli tekmo z zelo okrnjeno postavo.

Po napeti prvi tretjini nismo videli zadetkov, vendarle pa so bili gledalci lahko zadovoljni z igro z veliko priložnostmi na obeh straneh, svoje delo sta v vratih z odliko opravila razpoložena vratarja. Prvi zadetek smo videli šele v drugi tretjini, ko je v 24. minuti po podaji Seljaka z nekoliko sreče zadel Tine Logar. Nezbranost v obrambi so minuto in pol kasneje izkoristili tudi Borovničani prek Stražišarja. V tretji tretjini smo pokazali veliko borbenosti in želje, tako v obrambi kot tudi v napadu. Gostje, sicer z boljšo posestjo žogice,  so le izkoristili našo napako v obrambi in povedli z atraktivnim zadetkom izza gola. Kljub številnim poizkusom proti borovniškim vratom nismo uspeli zadeti, deset minut pred koncem tekme pa so nas v igri z igralcem več matirali z lepim zadetkom Kržiča pod prečko. Do konca tekme se je zvrstilo še nekaj priložnosti, vendar pa nas je kratka klop stala presenečenja v Idriji.

Kljub porazu smo s prikazano igro in odnosom vseh igralcev lahko zelo zadovoljni, saj smo na tekmi pokazali veliko željo po zmagi.

Žiri – Borovnica  1:3 (0:0 ; 1:1 ; 0:2)

Strelec: Tine Logar (1+0), Luka Seljak (0+1)
Izključitve: 4 min.

Naslednja tekma bo 19.12.2015 ob 17h, v Športni dvorani Poden v Škofji Loki, ko se bomo pomerili proti 3. uvrščeni ekipi Insporta. Lepo vabljeni!