Turnir v Žireh uspel

DSC_0012V nedeljo smo bili zopet v vlogi gostitelja turnirja mlajših selekcij. Malo pred deveto uro zjutraj so se začele zbirati skupinice staršev in otrok, ki so z nestrpnostjo čakali na svoje prve tekme. Mlajšim dečkom in deklicam (U11) je pripadel dopoldanski del, na šestih tekmah smo lahko videli 69 zadetkov. Večjih presenečenj ni bilo, naziv najbolj pestre tekme pa si je prislužila kar uvodna, kjer se je zmage nad Borovnico veselila ekipa Insport A. To je bila tudi tekma med vodilnima ekipama v tekmovanju do 11 let. Naši fantje so po začetnem vodstvu proti Zelencem izgubili prvo tekmo z rezultatom 8:3, na drugi pa so bili z rezultatom 7:1 boljši od druge ekipe Insporta (B) in tako dosegli prvo zmago v letošnji sezoni.

DSC_0143Popoldne pa smo na delu lahko videli še fante in dekleta selekcij kadetov (U16), ki so na osmih tekmah skupaj dosegli 104 zadetke. Olimpija in Insport sta odigrali tekmi proti svojima B ekipama, za popolni izkupiček pa sta A ekipi premagali še svoje bližnje zasledovalce. Olimpija je tesno premagala Borovnico, Insport A pa je suvereno opravil s Polansko bando. Žirovci tudi po domačem turnirju in odlični podpori s tribun ostajajo brez zmage v prvenstvu. Tako na tekmi z Zelenci (s to zmago so tudi kranjskogorci zabeležili drugo zmago) kot z Borovnico je bila usodna nenatančnost pri zaključkih, veliko željo po zadetku pa so izkušenejši nasprotniki kaznovali z lahkimi zadetki.

Kljub rezultatsko malo manj uspešnem vikendu, se vidi lep napredek v igri pri mlajših dečkih, pri kadetih pa bo za kaj več kot remi potrebna večja disciplina v igri in pa nekaj centimetrov rasti. Udejstvovanje v kategoriji kadetov je dobra popotnica za delo v naprej, bo pa v nadaljevanju potrebno veliko narediti tudi za motivacijo na tekmah.

Za nami je še en turnir mladinskih selekcij, posebej pa se moramo zahvaliti vsem, ki so nam omogočili organizacijo: Osnovna šola Žiri, Etiketa, Re-eko, Lesko, Ambasada Žiri
In prostovoljcem, ki so jo realizirali: Tine, Blaž, Nastja, Karin, Sara, Marcel, Drejc, Luka, Jaka in Estera. Lepo je videti, da kljub izkušnjam pri organizaciji nikoli ne zmanjka novih idej.

V nedeljo pa so na vrsti že nove tekme in sicer v Ljubljani U16 (nedelja, 17.1. VEP) in U9 v Borovnici. Na isti dan mladinci potujejo v Kranjsko Goro, kjer jih bodo pričakali Zelenci, v soboto pa se člani odpravljajo v Dobrovo na tekmo z Jawsi.

SLIKE S TURNIRJA

U11
FBC BOROVNICA : FBK INSPORT A = 6:8
FBC ŽIRI : ŠD ZELENCI = 3:8
FBC BOROVNICA : FBK INSPORT B = 9:2
FBK POLANSKA BANDA : FBK INSPORT A = 2:11
FBK INSPORT B : FBC ŽIRI = 1:7
ŠD ZELENCI : FBK POLANSKA BANDA = 8:4
U16
FBK INSPORT B : ŠD ZELENCI = 7:14
FBK OLIMPIJA A : FBK OLIMPIJA B = 12:4
FBK INSPORT A : FBK INSPORT B = 14:3
FBC ŽIRI : ŠD ZELENCI = 6:8
FBK POLANSKA BANDA : FBK OLIMPIJA B = 11:1
FBC BOROVNICA : FBK OLIMPIJA A = 3:4
FBK INSPORT A : FBK POLANSKA BANDA = 9:1
FBC ŽIRI : FBC BOROVNICA = 1:6

foto: Estera Vehar