Z dvojčkom zmag proti Jawsem

DSC_0769V soboto zvečer smo v Dobrovi pri Ljubljani prišli do novih točk v 1. SFL. Tudi tokrat smo bili boljši od FBK Jaws, ki letos krstno nastopajo v najmočnejši slovenski ligi in so zaenkrat še brez točk.

V tekmo smo stopili precej ležerno, gostitelji pa so nas zasluženo kaznovali z dvema zadetkoma. V 6.minuti je Jaka poskrbel za zmanjšanje zaostanka, Marcel pa je v 11. minuti izenačil. Kar nekaj priložnosti se je zvrstilo na obeh straneh, vendar sta mreži do konca tretjine mirovali. Po premoru so zopet zadeli Jawsi, ki so nam kravžljali živce z grobimi naleti in visokimi podajami pred naš gol. Ampak smo po tretjem domačem zadetku začeli igrati bolje. Več je bilo strelov na nasprotnikov gol, bolj kombinatorna je bila igra v napadu, s samozavestjo pa so prišli tudi zadetki. Izjemno razpoložen je bil Denis, ki je v 27. minuti izenačil, kmalu zatem pa nas je Luka Seljak popeljal do prvega vodstva na tekmi. Zadnji del je pripadel nam,  z zrelo igro smo povišali vodstvo še za 3 zadetke. Zelo veseli, da je bilo na tekmi 6 različnih strelcev, pozna pa se tudi napredek v tehniki in razumevanju sistemov.

Jaws – Žiri 3:7 (2:2 ; 1:2 ; 0:3)

Strelci: Kopač (1+1), Kavčič M (1+0), Mrovlje (1+0), Seljak (2+1), Šneberger (1+1), Mlinar D (1+0), Kavčič B (0+3)

Naslednja tekma bo v domači dvorani v Idriji. Modro dvorano bodo po dolgem času obiskali Zelenci iz Kranjske Gore, ki trenutno zasedajo 5. mesto, Žirovci bi jih z morebitno zmago prehiteli na lestvici. Upamo na podporo zvestih navijačev, zato vas vabimo v soboto, 23.1. ob 14.00, da nam pomagate do pomembnih novih točk.