Polanci zopet pretrd oreh

Facebook
Twitter
LinkedIn

V soboto smo se  močno zdesetkani odpravili na težko gostovanje v Železnike, kjer tekme igra Polanska banda. V ekipi smo imeli kar 6 igralcev, ki so bili mlajši od 19 let.

V prvi tretjini so dobro minuto po začetnem pisku domačini že povedli po strelu Šturma. Poznalo se je, da smo Žirovci v tekmo štartali pomlajeni in posledično tudi zmedeni. To so domačini tudi izkoristili in v prvih sedmih minutah in pol povedli na 3 gole razlike. Kmalu za tem je po zmedi v domači obrambi izid na 3:1 znižal Tine Logar. Sledila je dokaj izenačena tekma, z veliko protinapadi, ki pa sta jih odlično zaustavljala oba vratarja. V 29. minuti smo po lepi podaji kapetana Kavčiča rezultat znižali na 3:2. Nato pa so Polanci prestavili prestavo višje in nam  v štirih minutah zadeli kar 3 gole. Toda Žirovci še nismo imeli namena obupati. Kaj kmalu pa je po strelu Marcela Kavčiča žogica nekoliko srečno končala za hrbtom Knifica. Zaradi pomanjkanja koncentracije v obrambi so Polanci spet 3-krat hitro zadeli in izid povišali na 9:3. V zadnjih desetih minutah smo na vsaki strani videli še po en gol. Kljub borbenosti in veliki želji po novih točkah se je tekma končala z rezultatom 10:4 v korist domačinov.

Velja omeniti tudi, da je svoj debi v vratih odlično opravil Žiga Eniko, ter pa Žiga Pisanec, ki je vratarsko čelado zamenjal za palico.

FBK Polanska banda – FBC Žiri 10:4 (3:1 ; 3:2 ; 4:1)

Strelci: Logar (1+0), Seljak (1+0), OG, Kavčič (1+1)

JK