Pred nami le še zaključek sezone

Še ena floorballska sezona se počasi končuje. Člani ter ekipi U16 in U11 so že zaključili, v naslednjih tednih pa to čaka še mladince, ki so združeni z ekipo Polanske bande, ter fante U13 in U9. Prav tako pa bodo v akciji še Žirovke, ki igrajo za žensko ekipo Polanske bande.

Najprej, že jutri, bodo sezono sklenili mladinci. Prejšno nedeljo so v polfinalu izgubili proti Borovnici, tako da jih čaka tekma za tretje mesto. V Kranjski gori jim bodo nasproti stali domači fantje, ŠD Zelenci. V rednem delu sta se ekipi pomerili dvakrat, obakrat je bila napeta tekma in obakrat so zmagovalci postali naši fantje. Upajmo da se jutri zgodba ponovi. Res da ni finale, ampak tudi 3. mesto bi bil lep uspeh.

Naslednjo nedeljo se bodo za naslove najboljših v državi, prav tako v Kranjski gori, merili kadeti U16, ter dečki U11. Oba turnirja bosta minila brez naše udeležbe. Povsod se pozna da je pred sezono se zamenjala skoraj celotna generacija in da so igrali večinoma fantje, ki so bili leto dni mlajši od konkurence. Dečki U11, ki so lani postali državni prvaki, so tokrat končali na 5. mestu, U16 pa so sezono sklenili kot 6.

Vikend, ki sledi pa bo tudi za nas izredno zanimiv. Najprej se bo že v soboto 23.4. odvijal finalni turnir za dekleta. V Poljanah se bodo za naziv najboljših v državi merile tudi Nastja Kavčič, Estera Vehar ter Sara Jesenko, ki so poleg tega da igrajo za Polansko bando, zelo dejavne tudi v našem klubu. Najprej jih v polfinalu čaka ekipa Olimpije. Drugi polfinalni par pa je Borovnica Zelenci. Finale, upajmo da z Žirovskim pridihom, sledi še istega dne.

Že naslednji dan pa bodo zadnjič to sezono na parketu žirovski floorballisti. V Kranjski gori bo potekal finalni turnir U13 ter finale U9. Naši najmlajši so v rednem delu osvojili 3. mesto, in bodo tako igrali v malem finalu. Nasproti jim bo stala škofjeloška ekipa Insport. Z zmago bi si fantki priigrali bronasto medaljo. Naša letos najmočnejša selekcija U13, ki je v rednem delu sezone prav tako osvojila 3. mesto se bo v polfinalu merila z ekipo Polanske bande. Prvi cilj je vsekakor uvrstitev v finale, vsi pa vemo da so fantje sposobni tudi zmage.

Po tej tekmi sledi le še finale v članski konkurenci, kjer lahko danes dobimo že prvega finalista, na drugega pa bo potrebno počakati najmanj do naslednjega tedna. Naši fantje so v rednem delu končali na 6. mestu, tako da jih v polfinalu ni, sta pa polfinalna para Polanska banda – Insport ter Borovnica – Olimpija. Finale bo 8. maja na Vrhniki.

Navijači ste vsekakor vabljeni da še zadnjič v tej sezoni podprete naše fante, prav tako tudi naša dekleta. Se vidimo v Kranjski gori ali Poljanah!