Še ena sezona je zaključena

Facebook
Twitter
LinkedIn

Medtem, ko najboljše 4 članske ekipe čaka še zaključno dejanje, ki bo v nedeljo na Vrhniki, pa so ostale selekcije že zaključile s sezono. Tudi letos smo Žirovci imeli predstavnike v vseh kategorijah, nekje smo nastopali bolj, drugje pa manj uspešno.

Najmlajši so pod vodstvom Miha Mlinarja osvojili končno 3. mesto. To mesto so držali že po rednem delu sezone, ko so zbrali enako točk kot drugouvrščeni Zelenci. O tem kdo bo igral za 1. mesto in kdo za 3. so tako odločale medsebojne tekme. Tu so nažalost krajšo potegnili naši fantje. Primorani so bili tako igrati tekmo za 3. mesto kjer so suvereno odpravili vrstnike s Škofjeloškega Insporta. U9 selekcija pa je tudi edina naša selekcija, ki je med sezono premagala bodoče prvake, ekipo Zelencev.

Malo starejši fantje, ki jih prav tako vodi Miha Mlinar so po lanskem osvojenem naslovu, letošnjo sezono sklenili na 5. mestu. Pozna se, da je prišlo do popolne zamenjave generacije. Večina fantov je tako bila tudi v ekipi U9, kar pomeni da so bili 2 leti mlajši od večine nasprotnikov. Drugo leto jih tako čaka napad na višja mesta, saj ekipa ostane skoraj nespremenjena. Morda pa presenetijo tudi letošnje prvake, igralce Insporta.

Največ pričakovanj že pred sezono, pa tudi pred zaključnim turnirjem, smo imeli za ekipo U13. Trenerska trojka Anže Šneberger, Blaž Kavčič in Jaka Kopač je vsekakor pričakovala več kot končno 3. mesto. V polfinalu so v Kranjski gori nasproti stali igralci Polanske bande, proti katerim so fantje v redne delu zabeležili eno zmago in en poraz. V polfinalu se nažalost ni izšlo še za eno zmago, tako da je nato sledila le še tekma za 3. mesto s katero se je za Žirovski floorball sklenila sezona. Fantje so dali vse od sebe in premagali domačine. V finalu pa so Ločani premagali Polance. Posebna pohvala našemu klubu je tudi dejstvo da sta se finalnega turnirja kot sodnika udeležila tudi naša člana, Blaž Kavčič in Jaka Kopač.

Od ekipe U16, ki jo vodi ista trenerska trojka kot U13 ni bilo za pričakovati odmevnih rezultatov, saj je bila ekipa sestavljena praktično le iz fantov, ki igrajo tudi pri U13, zraven so jim pomagali še Luka, Žiga in Denis. Sezono so končali na 6. mestu od 8 ekip, kar je kljub vsemu lep dosežek.

Mladinci so letos, in bodo verjetno tudi prihodnjo sezono, igrali združeni z ekipo Polanske bande. Vsekakor smo od fantov pričakovali več kot le 4. mesto, saj so v rednem delu dvakrat odpravili ekipo Zelencev, ki pa jih je nato premagala v napetem obračunu za 3. mesto. Vsekakor lahko upamo, da bo sodelovanje s Polanci še naprej na tako visokem nivoju, ter da drugo leto domov prinesejo katerega od pokalov za prva tri mesta.

Članska ekipa je še enkrat več nastopala v najvišjem rangu tekmovanja, letos je to bila 1.SFL. Nastopalo je 7 ekip, naši fantje pa so zabeležili 2 zmagi ter 10 porazov in končali na predzadnjem, 6. mestu.

Omenimo lahko še naše 3 punce, ki nastopajo za žensko ekipo Polanske bande. Nastja, Estera in Sara so osvojile naslov državnih podprvakinj, potem ko sta jih do zmage nad Borovnico ločili le 2 sekundi.

Na koncu se zdi pravilno, da se zahvalimo vsem navijačem, ki ste nas spremljali na vseh tekmah, in navijali tako za naše najmlajše kot tudi najstarejše. Vsekakor sta turnirja za najmlajše, ki sta bila odigrana v Žireh pokazala kakšno zanimanje vlada med Žirovci za ta šport, in upajmo da bo tudi naslednjo sezono tako!