Vstopnico za Växjö so si priborili Madžari

reprezentancaPrvi teden tega meseca je v italjanskem Celanu potekal kvalifikacijski turnir za svetovno prvenstvo v floorbalu za moške do 19 let, slovenska reprezentanca pa se ga je udeležila z jasnim ciljem – udeležitvijo na svetovno prvenstvo. Slovenija se je pomerila proti vrstnikom iz Avstrije, Belgije, Velike Britanije in Madžarske. V Celano sta odpotovala tudi dva naša člana, in sicer Tine Logar ter vratar Žiga Eniko.

V prvo tekmo so se igralci podali malo nervozno, kar se je tudi pokazalo na igrišču, saj so Avstrijo strli šele v tretji tretjini. Lažje je šlo proti Belgiji, ko so Slovenci držali vodstvo že od prve minute in tekmo mirno pripeljali tekmo do konca. Na tekmi proti Veliki britaniji so naši reprezentantje napolnili mrežo nasprotnika, ter tako postavili rekord najvišje zmage v zgodovini slovenske U19 reprezentance. Zadnji  je pred nami stal še zadnji nasprotnik; Madžarska. Nekaj sreče na strani Madžarske ter nekaj napak naših je igralce stalo vstopnice na svetovno prvenstvo na Švedskem. Kljub temu, da cilj kvalifikacij ni bil izpolnjen so se igralci v Slovenijo vrnili z novimi izkušnjami in z dvignjenimi glavami.
Po vrnitvi sta nekaj misli strnila tudi naša fanta:

“Za naju je to bila nepozabna izkušnja in dobila sva tudi veliko novih izkušenj na mednarodnih tekmovanjih. Z rezultati in igro sva zelo zadovoljna, vendar nam cilja ni uspelo doseči. Sedaj pa se začenja sezona in vanjo vstopava še bolj motivirana in z več izkušnjami.”

Slovenija 7 : 3 Avstrija
Tine Logar (1+0)
Slovenija 11 : 4 Belgija
Tine Logar (1+0);
Žiga Eniko (3/3 ; 100%)
Slovenija 27 : 2 Velika Britanija
Tine Logar (1+2)
Žiga Eniko (8/8 ; 100%)
Slovenija 4 : 8 Madžarska