Za začetek poraz na Vrhniki

Facebook
Twitter
LinkedIn

V soboto se je pričela nova sezona 1. SFL. Za naše igralce se je sezona pričela na Vrhniki, v gosteh pri večkratnih prvakih, ekipi Unihoc Borovnica. Pred maloštevilčno publiko, med katero je bilo tudi nekaj naših navijačev so se fantje v prvi tretini fantasično branili in po zaslugi borbene igre prišli tudi do nekaj polpriložnosti, ki pa so nažalost ostale neizkoriščene. Zahvaljujoč super obrambam vratarja Žige Enika je semafor po prvih 20 minutah še vedno kazal začetnih 0:0.
Tudi v drugo tretjino so fantje vstopili borbeno, z željo čim dlje ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno. A so nažalost rahlo popustili, kar so domačini izkoristili in po manj kot 4 minutah igre v drugi tretjini povedli z 1:0. Do konca tretjine so zabili še 3 zadetke, mi pa smo kljub nekaterim lepim akcijam, ter nekaj priložnosti ostali brez zadetka. Tako je bil po 40 minutah rezultat 4:0.
V zadnjo tretjino so fantje vstopili z željo, da dosežejo vsaj en gol ter se na tak način zahvalijo navijačem, ki so jih spodbujali na Vrhniki. Preveliko željo pa so domačini kaznovali ter zabili nekaj lahkih golov s protinapadov, ter še enkrat več dokazali zakaj so že nekaj let zapored najboljši v državi. No proti koncu tekme pa smo na svoj račun prišli tudi Žirovci. Na svoji prvi tekmi za FBC Žiri je častni zadetek za končnih 10:1 zadel Matija Rihtaršič.

Unihoc Borovnica : FBC Žiri 10:1 (0:0,4:0,6:1)
Strelec: M. Rihtaršič 1+0
Izključeni: M. Kavčič (4 min), B. Kavčič (2 min)

Čeprav rezultat mogoče ne prikaže tega, pa je bila sobotna tekma dokaz, da je ekipa močnejša kot je bila zadnjih nekaj sezon, in na krilih prve tretjine lahko upamo na lepo sezono v kateri je cilj ter tudi realnst končati višje kot lansko leto.
Navijači ste zato vabljeni da pridete podpret naše fante na naslednjo tekmo, ki jo bodo odigrali v domači dvorani v Idriji in sicer 15. oktobra ob 17.00 proti ekipi FBK Olimpija!