Nadigrani v Škofji Loki

V soboto so se fantje odpravili na gostovanje v športno dvorano Trata, kjer so jih pričakali igralci Polanske bande. Takoj na začetku tekme so fantje iz Poljanske doline postavili visok nivo igre in zadeli že po trinajstih sekundah igre, ko je na podajo Luke Lavtarja žirovsko mrežo načel Blaž Vrtačnik. Ni trajalo dolgo, ko so napako v obrambi še enkrat izkoristili domačini in prek podaje Gašperja Mesca je zadel Simon Ržek. Žirovcem ni ostalo drugega kot da pospešijo tempo igre in tako se jim je v enajsti minuti uspelo približati na le gol zaostanka, ko je iz prostega strela v kotu pred gol podal Blaž Kavčič, žogico pa je za hrbet domačega vratarja poslal Tine Logar.
Na odmor so se tako fantje odpravili z rezultatom 2:1 v prid domačih. V drugi tretjini smo spremljali bolj obrambno držo žirovske vrste, vendar se je v vratih izkazoval Žiga Eniko, ki je odlično opravljal svoje delo. V sedmi minuti je sledila prva izključitev na tekmi, zaradi nepravilnega potiskanja je bil izključen domačin, vendar Žirovcem tudi z igralcem več ni uspelo izenačiti rezultata. Kljub odličnim obrambam žirovskega vratarja je uspelo Poljancem v 31. minuti povišati svojo prednost na 3:1, ko je na podajo Luke Lavtarja zadel Jaka Logar. Zopet je sledilo obdobje izključitev na žirovski strani, v 35. minuti sta bila izključena kar dva naša igralca zaradi udarca po palici, h sreči so se uspeli ubraniti in tako preprečiti, da bi domačini ušli na tri zadetke prednosti. Tri minute po prvih dveh izključitvah na naši strani je sledila še ena, tokrat zaradi nepravilne razdalje.
Tretjo tretjino so Žirovci torej začeli z igralcem manj, vendar je, kot že na prejšnji tekmi, Jaka Kopač prestregel žogico in zadel short-handed gol, ki je znižal vodstvo Polanske bande na 4:2. Kmalu po tem, ko so Žirovci zaigrali zopet v polni postavi, je sledila ponovna izključitev na njihovi klopi, tokrat zaradi nepravilnega oviranja. Nasprotniki so to hitro kaznovali in mrežico je zatresel Luka Lavtar po podaji Saše Bizjaka ter še povišal vodstvo svoje ekipe na 5:2. Še ne minuto zatem smo videli še eno izljučitev, tokrat na poljanski strani zaradi udarca po palici, vendar so se domačini uspeli ubraniti in preprečiti, da bi se Žirovci približali na dva gola zaostanka. Zopet je sledila izključitev na žirovski strani, tokrat kar desetminutna z dvema minutama igranja z igralcem manj na igrišču, kar so gostje zopet izkoristili prek Luke Lavtarja, kateremu je žogico podal Matej Mesec in slabih deset minut pred koncem tekme povišali vodstvo na 6:2. Razigrani nasprotniki so vršili pritisk na gol Žige Enika in uspeli še enkrat zadeti, ko je žogico zopet lepo zadel Sašo Bizjak po podaji Urbana Kovača. Neučinkovita žirovska obramba in nezbranost sta pripeljala do ponovnega udarca po palici, kar je sodnik tokrat kaznoval s kazenskim strelom, na srečo je bil v vratih ponovno razpoložen Eniko in nasprotniku preprečil gol. V sam zaključek tekme so se Žirovci torej podali z igralcem manj, nasprotniki pa so to zopet izkoristili, ponovno je zadel Sašo Bizjak na podajo Mihe Pustavrha, s tem pa postavil tudi končni rezultat 8:2, ki so se ga veselili domačini.
Igralce Polanske bande gre pohvaliti za njihovo kombinatorno in hitro igro, na žirovski strani pa bo potrebno delo na obrambni igri, znižati število izključitev na tekmah, vsekakor pa so fantje to sezono že dokazali, kakšne igre so sposobni in verjamemo, da jo bomo videli na naslednji tekmi.

FBK Polanska banda 8:2 FBC Žiri (2:1 ; 2:0 ; 4:1)
Strelci: Tine Logar (1+0), Jaka Kopač (1+0), Blaž Kavčič (0+1)

Izključitve: Tine Logar (2min), Urban Dolenc (2min), Anže Kavčič (2min), Marcel Kavčič (2min), Luka Seljak (2+10 min), Blaž Kavčič (2min)

15284068_676192969220928_4909845354085353557_nVir fotografije: Facebook profil FBK Polanska Banda