Proti Olimpiji zopet do delitve točk

Žirovski člani so na prvi tekmi letošnjega leta gostovali na povratni tekmi proti ljubljanski Olimpiji, proti katerim so na prvi tekmi v Idriji iztržili remi (4:4).
Na povratni tekmi smo že od prveminute spremljali napeto tekmo, ki je gledalcem postregla z lepimi akcijami tako domačih kot tudi gostov. Prvo tretjino so bolje izkoristili domači igralci, ki so uspeli v šesti minuti prvič izkoristiti slabo vračanje v obrambo gostov. Po podaji Kumpa je uspel z desne strani zadeti Ahlin. Žirovcem pred tem ni uspelo izkoristiti igre z igralcem več, ko je bil zaradi nepravilnega potiskanja izključen domač igralec. Takoj po uvodnem golu Olimpije je sledila izključitev na žirovski klopi zaradi udarca po palici, česar tudi domači niso uspeli izkoristiti. Kot bi bilo lažje igrati z igralcem manj, je Marcel Kavčič v protinapadu z igralcem manj na igrišču popeljal žogico okoli nasprotnikovega gola in z desne strani streljal, žogica pa se kljub obrambi domačega vratarja Snedica zakotalila v gol in z malo sreče so v deveti minuti Žirovci poravnali rezultat s short-handed golom. Izenačen rezultat se je obdržal le slabih pet minut, ko so se domači spet veselili gola. Vrečič je v solo akciji, ko se je žogica znašla na njegovi palici po napaki žirovskega napada, zaključil v desni spodnji kot mrežice za hrbet vratarja Pisanca. Nato so v zaključku prve tretjine igralci Olimpije prednost še povišali, ko je po podaji Ahlina žogico na desno stran žirovske obrambne polovice popeljal kapetan Lebinger in zaključil v levi zgornji kot žirovskega gola.
Na odmor so tako boljše volje odšli domači igralci, na semaforju je kazalo 3:1 v njihov prid. Druga tretjina je potekala bolj izenačeno, spremljali smo boljšo obrambo gostov, prvi gol pa smo videli v 29. minuti, s katerim so se Žirovci približali na gol zaostanka v akciji, ko je Novak z leve močno in natančno podajo poslal Marcelu Kavčiču na desno stran nasprotnikove polovice, ta pa je lepo zaključil v gol domače ekipe. Že minuto kasneje je sodnika razjezil žirovski igralec, ki je posledično družbo delal zapisnikarski mizi zaradi neprimernega obnašanja za dve minuti ter dodatnih deset minut prepovedi igranja.  Na srečo Žirovcev sose  v dveh minutah z igralcem manj uspeli ubraniti in obdržati le gol zaostanka. Sledila je še ena izključitev za goste, ki je bila posledica udarca po palici, vendar tudi tokrat domači tega niso uspeli izkoristiti. So pa v 39. minuti z vsemi igralci v polju uspeli domači pobegniti na dva gola prednosti zopet prek Vrečiča, s katerim je žogico delil Šircelj. Minuto pred koncem pa je bil izključen še domač igralec zaradi igre z roko, tako da so v zadnjo tretjino igralci iz Žirov odšli z igralcem več.
V prvih sedmih minutah zadnje tretjine so domači podarili gostom kar 5 minut igre v powerplayu, nekaj manj kot minuto celo igro z dvema igralcema več, Žirovci tega na žalost niso znali izkoristiti, so pa pol minute po vrnitvi vseh domačih igralcev s kazenske klopi končno uspeli zadeti, gola se je veselil Dolenc, ki je izkoristil podajo Logarja na levo stran bliže golu. Na semaforju je kazalo 4:3 v prid domače Olimpije ter še 12 minut do konca tekme. Žirovci so v zadnjem delu pritiskali na nasprotnikov gol, kar se je obrestovalo v akciji po napaki v domači obrambi, ko sta se žirovska igralca znašla takorekoč sama pred vratarjem Olimpije in je Novak zopet nesebično podal z leve na desno, kjer je vtekal Petrovčič ter žogico poslal v prazno mrežico Olimpije. Rezultat je bil torej poravnan, kljub nenehnemu pritiskanju Žirovcev na nasprotnikov gol jim ni uspelo zadeti, tako da so tudi na povratni tekmi oboji iztržili le točko z enakim rezultatom kot na prvi tekmi (4:4).

FBK Olimpija 4:4 FBC Žiri (3:1; 1:1; 0:2)
Strelci: Marcel Kavčič (1+0), Dolenc (1+0), Petrovčič (1+0), Novak (0+2), Logar (0+1).
Izključitve: Matija Rihtaršič (2min), Blaž Kavčič (2+10min), Luka Seljak (2min)

16265399_1394218460609562_5229278973842152095_n

Vir fotografije: Facebook profil FBK Olimpija Ljubljana