Super začetek najmlajših

Facebook
Twitter
LinkedIn
V nedeljo, 12.11.2017, se je s turnirjem v dvorani Poden v Škofji Loki začela floorball sezona tudi za najmlajše selekcije. Zaradi izjemnega zanimanja mladih za floorball in velikega števila igralcev smo letos v tekmovanje prijavili dve ekipi U9. Ekipo ŽIRI A sestavljajo igralci 3. razredov osnovne šole, za ekipo ŽIRI B pa igrajo drugošolčki. Ekipa ŽIRI A je izvrstno krenila k obranitvi naslova iz lanske sezone, saj so v prvi tekmi visoko s 13-0 premagali B ekipo Mojstrane, medtem ko je naša druga ekipa, v kateri je večina igralcev igrala svojo prvo tekmo v karieri, kljub dobri in borbeni igri morala priznati premoč ekipi Zelencev. Na tem mestu moramo izpostaviti res hrabro igro naših  najmlajših. Za konec turnirja sta se naši ekipi pomerili še med sabo, starši ki so na tribunah neizmerno uživali ter spodbujali svoje najmlajše, pa so bili priča izvrstni in borbeni tekmi, v kateri so starejši fantje in punce premagali mlajše z rezultatom 11-3. Da najmlajši še bolj uživajo v floorballu, gre največji delež zahvale trenerju Mihu Mlinarju ter celotnemu vodstvu kluba. Letos smo poskrbeli, da so naši najmlajši igrali z novimi dresi, in sicer smo poleg modre barve obdržali tudi že tradicionalno rumeno barvo. Oba dresa na sprednji strani krasi žirovski zmaj Lintvern in klubski grb, zadaj pa smo selekcijo U9 označili kar z njihovimi imeni, saj smo bili mnenja, da jih bo to še bolj motiviralo. Če bi si radi ogledali predstave naših mladih bojevnikov, potem ste vabljeni na naslednji turnir, ki bo 26.11.2017 v osnovni šoli Žiri, še prej pa lahko odidete prihodnji teden v Borovnico spodbujat dve leti starejše fante, in sicer selekcijo U11.
Poleg najmlajših so v nedeljo svojo prvo tekmo odigrali tudi mladinci (ekipa U19), ki je v Škofji loki premagala ekipo Insport B z rezultatom 5-3. Prvo nedeljo v decembru jih v Idriji čaka naslednja tekma, kjer jim bodo nasproti stali lanski državni prvaki, ekipa Insport A.
Če so mlajše selekcije lahko zadovoljne s preteklim vikendom, pa tega ne moremo trditi za člansko ekipo. Tudi oni so igrali v Škofji Loki, a doživeli visok poraz proti njihovi B ekipi. Napad je bil nerazpoložen, ki je zadel le en gol, še slabša pa je bila igra v obrambi, saj smo nasprotnikom dovolili preveč strelov na gol, s katerih so kar 14 krat premagali našega vratarja.

Rezultati:
U9
Zelenci – Žiri B 8:4
Žiri – Mojstrana B 13:0
Žiri B – Žiri 3:11

U19
Insport B – Žiri 3:5

člani
Insport B – Žiri 14:1