Zimska nedelja prinesla 2 zmagi

Ko so se naši mladi floorballisti v nedeljo zjutraj zbudili v zimsko pravljico so lahko le upali, da bodo pravljico spisali tudi pozneje v Žirovski telovadnici.

Najprej so za ogrevanje publike poskrbeli igralci A ekipe Zelencev z Mojstrane ter mladi nadobudneži s sosednje občine, igralci Polanske bande. Že na prvi tekmi se je začela pisati floorball pravljica, saj so ob visokem vodstvu Zelencev, vsi navijači na tribuni huronsko pozdravili gol, ki ga je zadela ekipa Polanske bande, rezultat na koncu je bil 21:1 za Zelence. V drugi tekmi dneva so Ločani s 7:1 premagali igralce Zelencev s Kranjske gore, nato pa so počasi na vrsto prišli domači ljubitelji tega športa.

Tretja tekma dneva in prvič smo na delu videli naše velemojstre. B ekipo v rumenih dresih je na nasprotni strani igrišča pričakala A ekipa Zelencev iz Mojstrane. V povprečju 2 leti starejši fantje s Kekčevih krajev so pokazali zakaj so letos eni glavnih favoritov v najmlajši kategoriji. Priigrali so si še drugo zmago dneva(19:0) in se nasmejani odpravili domov.

Kot 4 tekma dneva je bil na vrsti lokalni derbi med B ekipo Zelencev iz Mojstrane ter ekipo Zelencev s Kranjske gore. Kranjskogorčani so tokrat pokazali več znanja in sosede premagali s 7:1. Od tu naprej pa smo spremljali le še tekme na katerih so na eni strani igrišča stali naši bojevniki.

Končno je slast igranja pred svojimi starši, starimi starši in ostalo bližnjo in daljno žlahto okusila tudi naša A ekipa, v kateri sta Taj in Tomaž vodila svoje 4 punce do zmage nad Polansko bando. Da so punce v floorballu čisto enakovredne fantom so dokazale Ava, Lana, Tinkara in Neža, ki so nekaj časa same igrale, fanta pa sta jih skupaj s trenerjem Mihom le bodrila s klopi. Visoka zmaga s 14:1 je nadaljevala nedeljsko pravljico.

Za svojo drugo tekmo so bili pripravljeni tudi najmlajši. Spet so jim nasproti stali Zelenci iz Mojstrane, ampak tokrat njihova B ekipa, ter fantje ki imajo prav tako pred seboj še nekaj sezon igranja pri U9. Naši fantje ter punca so hitro povedli, a nato dovolili nasprotnikom da so se pribljižali. V drugem polčasu pa so Tinkara, Erik, Vid, David, Ožbej, Gal in Maks še bolj upoštevali Mihove nasvete ter nasprotnikom zabili še nekaj golov in na koncu tekmo ter tudi prvo zmago v tej sezoni, varno pripeljali do konca. Na prepovnih tribunah je bilo videti veliko nasmejanih obrazov, starši pa so sijali od ponosa. Prva zmaga, vendar se pravljična nedelja še ni zaključila.

Za veliko finale tokratnega dogajanja v Žireh sta poskrbeli naša A ekipa, ter nadobudni fantje ter predvsem dekle in Škofje Loke. Insport je hitro povedel, komaj so se naši heroji pribljižali že je na sceno stopila nasprotnica in z zadetkom zopet oddaljila Ločane. Skozi celotno tekmo smo bili priča temu vzorcu. Ko je na uri kazalo le še nekaj minut igre, pa so tudi na domači strani odgovorile punce, ter poskrbele za izenačenje na 7:7 ter eksplozijo navdušenja na tribunah. V zadnji minuti smo nato napeto pričakovali še kakšen zadetek, a ga nismo dočakali. Kljub temu so fantje in dekleta obeh ekip spisali lepo pravljico o floorballu.

Na nadaljevanje ne bo treba dolgo čakati. Že čez 14 dni se bodo na istem parketu merili 2 leti starejši fantje, tako da navijači vabljeni da ponovno pridete spodbujat naše fante, saj si s svojim delom na treningih in predstavami na tekmah to več kot zaslužijo.