Najmlajši še naprej fantastični

Od zadnjega javljanja, so se naši najmlajši, obe ekipi selekcije U9 merili na dveh turnirjih, v Kranjski gori ter v Poljanah. Rezultati so bili, kot vsakič do sedaj navdušujoči.

V nedeljo, 21. 1. smo z obema najmlajšima ekipama U9 gostovali na turnirju v Kranjski Gori. Tekme so prvi odigrali čisto najmlajši. Pričeli pa so proti trenutno najboljši ekipi iz Mojstrane. Fantje s Tinkaro so se borili in pokazali veliko lepih potez in enkrat tudi zadeli, kar ni majhen uspeh za prvo sezono proti toliko starejšimi igralci.
Sledila je tekma ekipe A proti Polanski bandi. Odlična obramba, odlične obrambe v golu, podaje in lepi streli so se vrstili skozi celo tekmo in rezultat 12:0 za naše fante in dekleta, je bil povsem zaslužen.
Zadnjo tekmo pa smo zopet igrali med seboj in hitro so povedli čisto najmlajši. Kmalu pa so starejši prevzeli stvari v svoje roke in zmagali 10:3. Z novimi dresi, lepim pristopom do tekme in igre, smo gledalci uživali v lepi športni predstavi obeh ekip.
V nedeljo, 28.1., so turnir gostile Poljane in njihov klub Polanska banda. Tokrat so s tekmami začeli naši “tretješolci” in sicer proti vodilnimi na lestvici- Mojstrani. Ti letos še ne poznajo poraza. Dogovorili smo se, da odigramo korajžno in si poskušamo čimveč podajati. Izjemen začetek in vodstvo po prvem polčasu z rezultatom 3:1. Vse dogovorjeno so igralci in igralke upoštevali in vsa pohvala vsem. Vedeli smo, da bo težko vzdržati tak tempo in to se je tudi zgodilo. Utrujene noge niso več zmogle ponavljati igre iz začetka. Tako je drugi polčas pripadel Mojstrani in končni rezultat 9:5 je velik napredek od zadnjega turnirja.
Drugo tekmo je ekipa A igrala proti Zelencem iz Kranjske Gore. Zopet super polčas z rezultatom 5:0. Vse je teklo kot namazano in ni bilo skrbi za zmago, četudi so nasprotniki zadeli v 2. polčasu 5 golov, mi pa 4. Končni rezultat 9:4 in nova zmaga! Pohvale vsem za borbo in trud in dosežene zadetke. Pohvale pa gredo tudi v gol, kjer je tandem “LAVA” vse uspešne akcije tudi zrežiral.
V nadaljevanju je na parket stopila ekipa B. Najprej proti Insportu. Fantje in Tinkara so narisali na naše obraze marsikateri nasmeh. Počasi napredujemo individualno, ekipno pa se še razvijemo prav kmalu… bi na kratko opisali videno. Trudili so se na vso moč, ampak izgubili tekmo 7:2. Borci na igrišču in nasmejani Erik v golu so vseeno poskrbeli za zadovoljne obraze vseh.
Druga tekma naših “drugošolcev” je bila proti domačinom- Poljanski bandi. Popoln začetek z golom prednosti sta otrokom dala krila in tekma se je razvnela. Sledilo je izenačenje in zopet naše vodstvo. Potem so nasprotniki zadeli trikrat zapored ampak tekme še ni bilo konec. Naši so zopet pritisnili na plin z domiselnimi potezami in se približali na 5:4, potem pa nas je zamotila glasna sirena v dvorani:-) Še ena lepa borbena predstava in cel turnir so za nami.