Gledalci zehali dve tretjine

Članska zasedba FBC Žiri se je v soboto 17.2.2018 prvič v sezoni pomerilia s FBK Olimpija. Nekako težko pričakovana tekma saj je bil srdit boj za zmago neizbežen.
Uvodna tretjina je minila brez danih/prejtih zadetkov, pobudo za igro pa so prevzeli gostje iz Ljubljane vendar pa je vse neposredne strele proti golu uspelo izničiti razpoloženemu domačemu vratarju Žigi Pisancu.
V sledeči drugi tretjini so gostje prevzeli pobudo za igro kar se jim je tudi obrestovalo ko je že v drugi minuti po podaji Kovačič-a zadel Rožman. Domači niso obupali in v žaru borbe je prišlo do izklučitve Tevža Kopača zaradi nepravilnega udarca po palici, kar pa so gostje kaznovali z zadetkom Potočnika. Tretjina se je po še uspelih zadetkih Lebingerja in Rožmana zaključila z izidom 4:0 v korist gostujoče ekipe.
Prebujenje domače ekipe v zadnji/tretji tretjini in gledalci so izvedeli zakaj so prišli. Pošten boj za žogo obeh ekip, igra domačih kot bi jo pričakovali od uvodne minute srečanja. Kljub borbeni predstavi Žirovcev pa so gostje preko podaje Lebingerja in strela Potočnik-a uspeli povesti z izidom 5:0.  Brez predaje, ni še konec je bil očitno moto domače ekipe.  Pisala se je 45 minuta ko je branilec Novak krenil preko celotnega igrišča z žogico v svoji posesti in uspel zatresti mrežo gostujočega vratarja in zmanjšati zaostanek na 5:1.  Očitno so se domači zbrali saj ni minila niti minuta ko je po podaji Kopača zadel Bric Krolnik. Trenutek nezbranosti v 49-i minuti je izkoristil Kump in semafor je pokazal na 6:2. Izključitev Marcel-a Kavčič-a, ki je mimogrede skozi celotno tekmo pokazal odlično predstavo, domačinov ni ustavilo, z ogromno mero borbenosti so uspeli ubraniti minuti z igralcem manj na igrišču. Borbena igra tako domačih kot gostov pa se je domačim ponovno obrestovala v 56 minuti ko je sodnik po prekršku Lebingerja, pokazal na kazenski strel, ki pa ga je kapetan Kavčič Blaž brez težav izkoristil in znižal rezultat na 6:3. Izkoriščena minuta odmora in očitno dogovor domačinov o igranju brez vratarja v domačem golu. Nekaj začetne zmede s postavitvijo obrambe pri gostih, sta branilca Logar – Novak hitro izkoristila in semafor je pokazal na 6:4. Sledila je 58 minuta ko je domači branilec Novak nepravilno z roko ustavil žogico in si prislužil kazen dveh minut. Domačinov to ni ustavilo saj sta neustavljiva Jaka Kopač in Blaž Kavčič zadela t.i. shorthanded goal in rezultat je v 59-i minuti kazal na 6:5, ki pa je bil tudi končni rezultat tekme.
Očitno so se domači igralci prepozno zbrali in začeli z borbeno igro, pohvaliti gre obe ekipi za videno predstavo in pa sodniški par Zupančič – Kalan, nestrpno pa že pričakujemo  povratno tekmo v Ljubljani.