Izvrsten vstop v novo sezono

Letos FBC Žiri v državnih prvenstvih nastopa s 4 ekipami. Prav vse pa so že začele s sezono. Prvi so bili na vrsti člani, ki letos nastopajo v državnem prvenstvu malega floorballa. Na turnirju v Zagorju so dosegli dve zmagi in napovedali borbo za najvišja mesta. Malo za njimi so v domači telovadnici v Žireh fantje ekipe U16 v zelo mladi zasedbi dosegli zmago in poraz. Po videnem lahko pričakujemo borbo za udeležbo na finalnem turnirju.

Zadnji pa so s svojo sezono pričeli igralci ekip U9, tako kot lani tudi letos nastopamo z 2 ekipama, FBC Žiri A in FBC Žiri B. Prva ekipa, ki je lani dosegla odlično 3. mesto, je tudi v nedeljo prikazala dve izvrstni predstavi, po katerih lahko sklepamo, da se bodo borili za prvo mesto. Najprej so na uvodni tekmi visoko, 25:0, premagali drugo ekipo Polanske bande, nato pa še lanske prvake, Zelence iz Mojstrane. Res da ekipa Zelencev ni ista kot lani, ampak še eni visoki zmagi, 15:0, se pač ne gleda v zobe. Mlajša ekipa, ekipa FBC Žiri B, pa je najprej po izvrstni borbi morala priznati premoč Zelencem iz Kranjske gore, kasneje pa še igralcem loškega Insporta. Kljub 2 porazoma pa so dokazali da bodo letos mešali štrene vsem ekipam v ligi.

Pohvale si zaslužijo vsi igralci in igralke, najbolj pa si bo turnir zapolnil Denis Šparavec, ki je odigral svoji prvi dve tekmi v rumenem in modrem dresu. Upamo, da jih bo še veliko in da bodo čim bolj uspešne.

Člani se v soboto odpravljajo na turnir v Borovnico, U16 bodo na naslednjo priložnost čakali do 28.10, ko odhajajo v Mojstrano, kamor se 25.11 odpravljata tudi obe ekipi U9.