B ekipa navdušila, od A smo pričakovali več

V nedeljo je v dvorani OŠ Žiri potekal 3 turnir za igralce selekcije U9.  Pri tej selekciji nastopamo z 2 ekipama. Od Žirovcev so najprej na parket stopili mlajši igralci iz B ekipe.

Prvi nasprotnik dneva so bili vrstniki iz Mojstrane. Fantje so se izvrstno postavili na igrišču in preprečevali nasprotnikom da bi prišli do gola. Nekaj časa je trajalo da so ogreli tudi napadalne veščine, a ob polčasu je bil rezultat že 2-0 za naše fante in punco. V drugem polačasu so se Zelenci pribljižali na gol zaostanka, Žirovci pa se stem niso strinajli in na koncu zmagali s 5-2. Naslednji so bili na vrsti starejši fantje in punce iz A ekipe. Glede na predstavo na prvem turnirju so bili proti Kranjskogorskim Zelencem favoriti, a na igrišču tega na žalost niso pokazali. Po precej zmedeni igri so v prvem polčasu zadeli dvakrat, nasprotniki pa štirikrat. V drugem polčasu se je raven igre malo dvignila, a to ni bilo dovolj za točke. Končni rezultat 6:4 za Zelence KG.
V svoji drugi tekmi se je B ekipa pomerila z A ekipo Polanske bande. Glede na položaj na lestvici so bili pred tekmo Polanci veliki favoriti. A se naši borci za to niso zmenili in jim povzročali veliko težav. Vseeno se je pokazala kakovost Polancev, ki so tekmo dobili s 7-4, a so Žirovci pokazali velik napredek in dokazali da jih lahko nasprotniki premagajo le če se tekme lotijo resno. Zadnja tekma tokratnega turnirja je bil derbi med našo A ekipo in ekipo Insporta s Škofje Loke. Ločani so začeli udarno in na hitro povedli s 3-0 ter kasneje s 4-1. Tu pa se jim je ustavilo. Žirovci so se končno prebudili, predvsem Taj in Tomaž sta zopet prikazala igro z lanske sezone in Žirovski stroj je začel mleti. Do polčasa so izenačili na 4-4, v drugem pa dokončno porazili nasprotnike, končni rezultat na semaforju je kazal 9-5.
Za B ekipo so igrali Erik Peternelj, David in Denis Šparovec, Tinkara Lavrenčič, Vid Kokalj, Gal Markelj, Maks Mlinar, za A ekipo pa Taj Tinauer, Tomaž Bogataj, Lana Mlinar, Ava Burjek, Neža in Tinkara Kokelj ter Krištof Frelih

Za to sezono je bil to predzadnji turnir v Žireh, sledi še eden za ekipo U9 in sicer proti koncu sezone, 24. februarja, ko bo spet pestro. Se vidimo!