Odličen uspeh cicibanov U9 v sezoni 2018/2019!

V soboto, 6. aprila 2019, se je v športni dvorani v Kranjski Gori končalo tekmovanje državnega prvenstva v floorball-u za selekcijo cicibanov U9 v sezoni 2018/2019. Floorball klub Žiri sta ob ravnokar končani sezoni zastopali dve nadobudni in zelo motivirani ekipi naših najmlajših fantov in deklic, na katere smo v klubu ob vsakem njihovem nastopu nadvse ponosni.

Ekipo U9 B so zastopali: Erik, David, Tinkara, Denis, Vid, Gal, Maks in Filip. To so naši najmlajši, ki šele okušajo čar igranja na tekmovanjih, po drugi strani pa so na tekmah pokazali že veliko mero zrelosti in razumevanja igranja za ekipo. Starejši in nekoliko bolj izkušeni so naš klub zastopali kot ekipa U9 A, v kateri so nastopali Taj, Tomaž, Lana, Ava, Neža, Tinkara in Krištof.

Na tem mestu moramo poudariti, da so prav najmlajši igralci največja motivacija za delo in njihovo zadovoljstvo ob uspehih je vredno opazovati. V rednem delu sta se obe ekipi trudili dosegati čim boljši rezultat na posameznih tekmah, na koncu je preboj na zaključni turnir uspel ekipi A, ki je po rednem delu prvenstva dosegla četrto mesto med sedmimi ekipami (takoj za njimi je bila na lestvici B ekipa). Otroci iz ekipe B niso kazali nikakršnega razočaranja, da se niso uvrstili na zaključni turnir in kljub že zaključeni sezoni še vedno radi hodijo na treninge. A ekipa je šla na zaključni turnir z mešanimi občutki iz dveh razlogov: mogoče so se po rednem delu videli višje na lestvici in v polfinalni tekmi jim je stala nasproti vodilna ekipa rednega dela, in sicer Polanska banda A U9.

Torej je bilo že pred prvo polfinalno tekmo v kranjskogorski dvorani dokaj napeto ozračje, vendar na igrišču so naši trije fantje in štiri dekleta z borbenostjo in lepo igro dokaj neobremenjeno nadzorovali potek tekme. Res da je bila tekma ves čas izenačena, pretirane živčnosti med našimi ni bilo opaziti. Posamezniki v poljanski ekipi so postali že zelo dobri in nevarni igralci za gol, toda z veliko teka so naši igralci pogumno branili svoj gol in dosegli lepe zadetke. Odločitev je padla tri sekunde pred koncem tekme, ko je Neža po samostojnem prodoru dosegla odločilni gol za vstop v finale. Tekma se je končala z rezultatom 5 proti 4 v našo korist. Drugo polfinalno tekmo so odigrali otroci Insporta in Kranjske gore, kjer so uvrstitev v finale ob bučnem spodbujanju s tribun dočakali igralci Kranjske Gore. Ob zvoku sirene je semafor tako kazal 7:5 za domačo ekipo.

Ob napetem čakanju na finalni nastop smo spremljali tudi tekmo za tretje mesto, katerega je na koncu zasedla ekipa Insport z rezultatom 7:4. Vodilna ekipa po rednem delu je na ta način na koncu na žalost dosegla četrto mesto, ampak je to verjetno le dodatna motivacija po višjem končnem mestu za prihodnjo sezono.

Na finalni tekmi smo doživeli dokaj pričakovano situacijo na igrišču. Žirovska ekipa je bila ves čas napadalno usmerjena, medtem ko je kranjskogorska ekipa z zaprto igro, učinkovito obrambo in praktično nič menjavami odbijala vse napade naših igralk in igralcev. Razplet tekme je bil na žalost naših tekmovalcev tak, da je tokrat obramba premagala napad oz. je obramba dala 5 golov, napad pa 3. Kot si torej velikokrat ponavljamo: če ga ne daš, ga dobiš! Kljub temu so otroci obeh ekip v finalu pokazali pošteno igro in oboji so po tekmi z zadovoljstvom dvignili vsak svoj pokal in ponosno z medaljo okrog vratu odkorakali z igrišča.   

Drugo mesto ekipe A ob koncu tekmovanja najmlajših v floorball-u je vsekakor zavidanja vreden rezultat in vzpodbuda za naprej, tako za njih kot za ekipo B.

Ob koncu sezone ne moremo tudi mimo zahvale staršem, ki svoje otroke vzpodbujajo, spremljajo na tekmah in jih zaupajo našemu klubu, da skupaj dosegamo dobre rezultate.

Športni pozdrav!

Floorball klub Žiri