4. mesto za ekipi U9 in U11 v sezoni 2019/20

Facebook
Twitter
LinkedIn
Po 4 porazih iz Kranjske Gore brez odličij za obe ekipi.

Žirovci ostali praznih rok, v kategoriji U9 zmagala Polanska banda

V soboto dopoldne se je ekipa U9 skupaj s trenerjem Miho Mlinarjem odpravila v Kranjsko Goro, kjer so – kljub omejitvam zaradi korona virusa, organizirali zaključni turnir za mladinske selekcije za sezono 2019/20. S tretjim mestom po rednem delu so si fantje in dekle v polfinalu izborili boj s škofjeloškim Insportom, takoj pa odigrali še tekmo za 3. mesto proti Zelencem. Visoka poraza kljub vsemu nista pravi pokazatelj prikazanega, realno pa so bili v soboto Insport in ŠD Zelenci Kranjska Gora boljši nasprotnik. Na koncu je naslov državnega prvaka v kategoriji U9 osvojila Polanska banda, ki je visoko, z 10:3 premagala Insport.

📓 rezultati in statistika: https://floorballflash.at/sl/competition/398/games

U9 Polfinale / Insport – Žiri 16:7
U9 Za 3. mesto / Kranjska Gora – Žiri 9:3

Nenatančnost odnesla bron, zlato v kategoriji U11 gre v Mojstrano

V nedeljo je bil na sporedu še 2. dan tekmovanja – tokrat v kategoriji U11. S 4. mestom po rednem delu so si nastop zagotovili tudi naši fantje ter dekleta. Nedeljsko dopoldne se je ekipa s trenerjem Anžetom na čelu odpravila proti Kranjski Gori. Na tekmi proti favoriziranim Zelencem je naša ekipa začela zelo slabo in na odmor odšla z rezultatom 1:9, nato pa v želji, da priključijo rezultat, odigrali dobro partijo ter z delnim izidom 2:3 vseeno izgubili srečanje. V tekmi za 3. mesto je bilo bolj napeto, kjer so po vidno boljši predstavi dobro narekovali tempo proti rahlo utrujenim igralcem Insporta. Odločilni trenutek je nastopil v začetku drugega polčasa, ko so nasprotniki dvakrat zadeli in odskočili na gol prednosti, Žirovci pa so s premalo natančnimi zaključki na koncu ostali praznih rok. V tekmi za 1. mesto, je z rezultatom 6:4 domača ekipa ŠD Zelenci Mojstrana premagala Polansko bando in osvojila naslov državnega prvaka.

📓 rezultati in statistika: https://floorballflash.at/sl/competition/397/games

U11 Polfinale / Mojstrana – Žiri 12:3
U11 Za 3. mesto / Insport – Žiri 4:3

V zasneženi Kranjski Gori se je tako zaključila več kot leto dolga sezona, ki pa so jo sicer že tradicionalno, izvrstno izpeljali domačini iz ŠD Zelenci. Zaradi igranja tekem pred praznimi tribunami, so tekme predvajali v živo. Zaključne tekme je ekipe v uvod pospremila slovenska himna, tekme pa je komentiral legendarni komentator smučarskih poletov v Planici, gospod Bojan Makovec. V želji, da se prihajajoča sezona zaključi v predvidenem planu brez prekinitev zaradi epidemioloških razlogov, se z izgradnjo nove dvorane v Žireh prirejanja finalnih bojev močno veselimo tudi v naših krajih. Mogoče pa že v letu 2021. Čestitke vsem tekmovalcem in vodstvu klubov za napredek in vloženo energijo, ki jo posvečate v ta šport.

Če bo vse potekalo po predvidenem razporedu, se v nedeljo 25.10.2020 otvoritev nove sezone s turnirjem za kategorijo U11 obeta ravno v Žireh. Takoj naslednji vikend – natančneje v soboto 31.10.2020, pa turnir kategorije U9. Lepo vabljeni!