Floorballisti pospremili olimpijsko baklo v Žireh

Facebook
Twitter
LinkedIn

V torek, 20. junija 2021, je slovenska olimpijska bakla prispela tudi v Žiri, kjer pa so jo pričakali domači športniki. Tako sta baklo v Nordijski center Žiri iz sosednje občine prinesli Ema klinec in Nika Križnar, nato pa so jo do Športne dvorane Žiri v štafetnem teku prenesli športniki iz Žirov: Rok Oblak, Izadora Kopač, Primož Kopač, Erika Jesenko Luka Tavčar, Marcel Gladek, Katja Pivk, Simon Stanonik, Pia Bogataj, Andraž Jereb, Žana Rojnik, Urban Jereb, Žana Jereb in na koncu Neja Filipič z županom mag. Janezom Žakljem. Športnike so spremljali tud žirovski športni klubi – Judo in nogometni klub, AO Žiri, TrimAs, SportKa, Top Fitnes, med njimi nismo manjkali niti floorballisti.

V sklopu dogodka smo Taj, Lana, Tomaž, Krištof, Luka, Maks, Gal, Tinkara, Adam, Rudi, Zoja in trener Anže simbolično pretekli 3 kroge na stadionu, od koder smo po predaji bakle nadaljevali pot do vhoda v telovadnici. Tam smo ob nagovoru organizatorja, župana in ostalih športnikov uživali ob poziranju pred olimpijsko baklo. V zahvalo za sodelovanje so vsi udeleženci prejeli lep spominek – zapestnico, ki jo podarja grupa SIJ. Več o projektu Slovenska bakla in celotno foto galerijo si lahko ogledate tukaj.

Veseli nas, da je bil odziv z naše strani zelo hiter in tako številčen. Hkrati pa se zahvaljujemo organizatorjem in vsem udeležencem za prijetno popoldne!

Foto: Jan Gregorc