V Žireh zmaga Madžarov proti Slovencem

Facebook
Twitter
LinkedIn
V Žireh smo prvič v zgodovini lahko gostili tekmo v velikem floorballu. Na parketu nove športne dvorane sta se pomerili reprezentanci Slovenije in Madžarske. Dogodka se je udeležilo 150 ljudi.

Po 14 letih je Madžarom znova uspelo zmagati proti Slovencem. Na skupno devetih tekmah je statistika še vedno v prid Slovencev, saj so na 9 uradnih tekmah petkrat zmagali, skupna razlika v zadetkih pa je +1. V Žireh smo tako na prvi tekmi v velikem floorballu v našem kraju z rahlo grenkim priokusom izpeljali sicer zelo uspešno akcijo. Dogodka se je udeležilo 150 ljudi, kar je v trenutnih razmerah tudi maksimalna kapaciteta v novi športni dvorani.

23.1.2022, Športna dvorana Žiri, 10:00 / 150 gledalcev

Slovenija x Madžarska 3:4 (1:3 ; 1:1 ; 1:0)

📈 Zapisnik tekme: https://floorball.sport/match/1641986933/

Blaž Kavčič kot drugi Žirovec s kapetanskim trakom, a prvi, ki je (lahko) zaigral v domačem kraju.

Vsem znani Kamšk se je v svoji dolgoletni karieri prvič predstavil domači publiki. Na igrišču je bilo videti njegovo veliko željo po zmagi, ekipi pa je pomagal z dvema podajama, blizu je bil tudi zadetku za izenačenje.

A: Blaž, kakšen občutek je bil, ko si stopil na igrišče pred domačo publiko? Te je vse skupaj še dodatno motiviralo?

B: Igrati pred domačo publiko je res super občutek. To me je še dodatno motiviralo, vsako sekundo na igrišču sem se boril po najboljših močeh. Malokrat imaš možnost, da zastopaš reprezentanco pred domačim občinstvom.

A: Kako bi komentiral igro tvoje ekipe proti Madžarom. V soboto dokaj zanesljiva zmaga, v nedeljo z oslabljeno postavo pa je sledil poraz. Je to realna slika?

B: Vedeli smo, da bo tekma težka saj je bilo časa za počitek zelo malo. Madžari so odigrali zelo dobro, mi pa smo se v določenih trenutkih malenkost izgubili. Na koncu smo bili seveda razočarani, saj menim, da smo bili vseeno boljša ekipa.

A: Organizacija takega dogodka je bila za naš klub novost. Nismo točno vedeli, koliko ljudi se zanima za ta dogodek, na koncu pa je dogodek obiskalo več kot sto gledalcev. Kakšno vzdušje je bilo čutiti s perspektive igralca?

B: Organizacija je bla vrhunska. Mislim, da ste se odlično pripravili in za vaš trud se vam tudi zahvaljujem. Omogočili ste mi to, o čemer sem sanjal že nekaj let. Vzdušje je bilo zelo dobro, slišalo se je tudi moje navijače tako da je bila res posebna tekma.

A: Ali kot kapetan izbrane vrste čutiš kaj dodatnega pritiska ali vlogo opravljaš brez kakšnih posebnosti?

B: Kot kapetan se še lovim, nisem se še popolnoma spoprijateljil s to vlogo. Razlika je velika, saj si želiš da odigraš čim bolje, hkrati pa pomagaš in vzpodbujaš tudi ostale soigralce. Se trudim po svojih najboljših močeh in upam, da mi bo z vsakim nastopom lažje.

V nadaljevanju nedeljske floorball akcije stopili na parket tudi najmlajši.

Selekcije U9 so se na 2. turnirju v letošnji sezoni predstavili tudi domači publiki. Kljub slabšemu strelskemu izkupičku so mladi Žirovci prikazali zelo všečno in kombinatorno igro. Veseli dejstvo, da so velik napredek pokazali tudi igralci, ki so se ekipi priključili v začetku sezone.

💯 Rezultati turnirja:

Zelenci 1:10 Žiri
Polanska banda B 2:11 Polanska banda A
Polanska banda A 8:0 Žiri
Zelenci 2:5 Polanska banda B
Zelenci 1:15 Polanska banda A
Žiri 3:1 Polanska banda B

Vsi rezultati in lestvica na https://floorballflash.at/sl/competition/483/games

Posebej pa bi se radi zahvalili Matiji in Lari s @Top Caffe za pogostitev, Sreču Gabru za pomoč pri postavitvi, Urošu Čefarinu za tehnično pomoč, ekipi stare garde (Riđo, Primož, Čego, Meti) za profi organizacijo, zapisnikarski mizi (Juš, Tevž, Juan), napovedovalki Esteri in odličnemu sodniku Jaki ter Denisu Šubicu za vse ujete trenutke v objektiv. Zahvala za zagotavljanje NMP gre Tinetu Logarju. Na koncu pa so tu še mlada garda – vsi igralci selekcij, ki so tako na parketu kot ob njem sodelovali pri tej akciji. Seveda gre velik zanos nas – organizatorjev, pripisati temu, da bi bili mladi igralci čim bolj v stiku s floorball dogajanjem. Upamo, da ste uživali in se vam zahvaljujemo, ker ste bili del te super nedelje!

Foto: Mitja Ritonja