Sklepni turnir selekcij v Gorenji vasi in Žireh

Facebook
Twitter
LinkedIn
Mlajše selekcije so v zadnjem tednu zaključile z rednim delom tekmovanja DP, čaka pa jih le še zaključni turnir najboljših štirih ekip. V soboto bo v Gorenji vasi turnir za selekcije U11 in U16, dan kasneje pa bo v Žireh turnir U9 in U13.

Sezona 2021/22 je bila v avgustu, še ne dolgo pred začetkom tekmovanj, pod velikim vprašajem. Floorball zveza je po mnenju klubov dala zeleno luč za začetek, zaradi velikega števila okužb in številnih ukrepov smo sezono začeli za zaprtimi vrati. Nekaj turnirjev se je moralo odpovedati, zgodilo se je tudi, da je zaradi karanten igralcev morala doma ostati celotna ekipa. Vseeno lahko rečemo, da je bila s tega vidika sezona več kot uspešna, saj bi po enoletnem mrku tekmovanj dodatna sezona brez tekem zagotovo vplivala na delo v posameznih klubih. V Žireh smo uspeli organizirati 4 turnirje na katerih smo se trudili ohraniti tribuno odprto za obiskovalce, enega pa smo morali zaradi slabših okoliščin odpovedati. Veseli nas, da bomo letos kot prvič v Žireh lahko gostili zaključni turnir mladinskih selekcij. Tokrat smo izbrali nedeljske (10.4.) finalne boje v selekcijah U9 in U13, selekcija U11 pa se bo dan prej (sobota, 9.4.) za najvišja mesta borila v sosednji Gorenji vasi.

Preberite si, kako so mladi floorballisti/ke nastopali v letošnji sezoni

Selekcija U9 (2021/22)

Ekipe selekcij U9 so v rednem delu odigrale 15 tekem, v družbi 4 ekip pa so si Žirovci priborili končno drugo mesto in za nasprotnika v polfinalu dobili drugo ekipo Polanske bande. Tekom sezone je ekipa kazala všečno in zelo kombinatorno igro, velikokrat se je zalomilo predvsem pri zaključnih strelih. Polanska banda A je vztrajno nizala zmage, proti nam nekajkrat presenetljivo precej visoko. Fantom in punci pa je pod kožo zlezlo preveliko spoštovanje in strah. Proti Zelencem in B ekipi Polancev so bile tekme lažje, a zelo pomembne za njihovo samozavest. Napredek tekom sezone je bil viden – A ekipi Polanske bande so na predzadnjem turnirju končno uspeli odščipniti točko. Samozavest je prišla nazaj pravi čas, mi pa se lahko že veselimo zadnjih tekem sezone.

U9 / Žiri, nedelja, 10.4.2022

9:00 / Žiri x Polanska banda B
10:00 / Polanska banda A x Zelenci
11:00 in 12:00 / tekmi za tretje mesto in finale

Selekcija U11 (2021/22)

Ekipe selekcij U11 so odigrale 12 tekem rednega dela. V konkurenci petih ekip je žirovska zaključila na sredini lestvice. V tej selekciji je prevladovala Polanska banda A, Insport pa je z doseženim drugim mestom v rednem delu naš nasprotnik v polfinalu. Na 4. mesto se je uvrstila druga ekipa Polanske bande, proti katerim so Žirovci dvakrat uprizorili pravo dramo v zaključkih. Zelenci so bili v tej kategoriji v težkem položaju in si kljub neosvojeni točkam zaslužijo pohvale za pogumne in vedno boljše nastope. V polfinalu Žirovce tako čaka težko delo, a končnica je, kot radi pravimo, tekmovanje zase. Bomo videli, kdo bo imel na prvi tekmi več korajže in ali bo naši ekipi uspelo po treh medsebojnih porazih le premagati Škofjeločane?

U11 / Gorenja vas, sobota, 9.4.2022

9:30 / Insport x Žiri
10:30 / Polanska banda A x Polanska banda B
11:30 in 12:30 / tekmi za tretje mesto in finale

Selekcija U13 (2021/22)

Selekcija U13 je letos prvič nastopala v tekmovanju, kjer se igra mali floorball (3 + vratar). Brez osvojene točke na 15. tekmah v družbi še treh ekip so imeli težave predvsem pri obrambnih nalogah, kar jih je kaznovalo celotno sezono. Težko delo jih čaka že takoj na prvi tekmi, saj jih tam čaka favorozirana ekipa Zelencev. Kljub prevladi slednjih v letošnji sezoni se pridno in zavzeto pripravljajo na to pomembno tekmo. Če lahko izpostavimo eno izmed lastnosti, katera letos krasi ekipo, je to definitivno borbenost. Če bo na nedeljsko popoldne pravo razpoloženje in malo več zaupanja vase, lahko kljub podrejenemu položaju pripravijo tudi kakšno presenečenje. Pomoč s tribun in prednost domačega terena jim bo zagotovo dalo potrebne motivacije.

U13 / Žiri, nedelja, 10.4.2022

15:00 / Insport x Polanska banda
16:00 / Zelenci x Žiri
17:00 in 18:00 / tekmi za tretje mesto in finale

Lepo vabljeni, da z nami zaključite tekmovalni del sezone. Vstop na vse tekme je prost, pripravljamo nekaj sprememb glede na prejšnje turnirje, upamo pa tudi, da nam uspe urediti vse potrebno, da bomo tekme predvajali preko kamere na našem facebook kanalu.

Se vidimo!