Pregled (pol)leta 2023

1. del. Pregled leta 2023 pod okriljem Floorball kluba Žiri, statistike in rezultati mladinskih tekmovanj v državnem prvenstvu in domači Trimligi.

6. januar 2023: SNTNTN so novi prvaki pokala Trimlige!

Še ni minil teden od zadnjega požirka šampanjca v letu 2022 in že smo kurili decembrske kalorije na Trimligi v novem. Na sporedu je bil zaključek pokala Trimlige, kjer so si mesto priigrali Brezimenski, Kamški, Pristan in Sntntn. V polfinalu so slednji naleteli na neugoden Pristan in si na koncu priigrali vstopnico za finale s tesno zmago 7:6.
V finalu jih je pričakala ekipa Brezimenski. Tudi Polanci so se morali pošteno potruditi za zmago (4:2) proti nepopustljivim Kamškom.
Kot so napovedali polfinalni boji, je tudi v finalu šlo na nož. Z rezultatom 10:8 pa so bili na koncu uspešnejši Ločani.

28. januar 2023: Selekcija #u12 tretja na 1. Karavanškem pokalu!

V sklopu serij Karavanškega pokala za mladince je v Gorenji Vasi potekal zaključni turnir za kategorijo U12. Tekmovanja so se udeležile tri slovenske ekipe in dve avstrijski.
Polanska banda je z dominantno igro parirala vsem tekmecem in na koncu v finalu z rezultatom 5:1 proti VSV Unihockey osvojila prvo mesto!
Naša bronasta ekipa #u12 je v malem finalu še drugič v dnevu premagala avstrijske vrstnike iz KAC Floorball in se veselila svoje prve mednarodne lovorike!
Po dveh dramatičnih tekmah v rednem delu in nato v polfinalu proti VSV Unihockey jim ni uspel željeni preboj v finale, a so kljub velikem razočaranju uspeli tekmovanje zaključiti z zmago! Nad projektom Floorball Zveza Slovenije in ÖFBV – Floorball Austria smo bili navdušeni in upamo, da se v tej sezoni kaj podobnega ponovi!

Končna lestvica:

 1. FBK Polanska banda
 2. VSV Unihockey
 3. FBC Žiri
 4. KAC Floorball
 5. ŠD Zelenci

25. februar 2023: Karavanški pokal #u14 pripadel Polanski bandi

V Žireh smo gostili zaključni turnir Karavanškega pokala za selekcijo #u14 in izkazal se je za pravo malo floorball poslastico. V zaključnem delu so se kar tri tekme od štirih razpletle po igranju podaljškov, ena celo po kazenskih strelih! Žirovcem po slabši predstavi na prvem turnirju v Celovcu ni uspel preboj med prve štiri ekipe, a je bila želja in igra precej boljša od tistega debitantskega turnirja, ko so sploh prvič prekrižali palice s tujo ekipo.

Polfinale:
FBK Insport Škofja Loka 6:7 VSV Unihockey **po izvajanju kazenskih strelov
KAC Floorball 6:7 Polanska Banda *po podaljšku

Za 3. mesto: Insport 3:1 KAC Floorball
Finale: VSV Unihockey 3:4 Polanska banda *po podaljšku

Končna lestvica:

 1. Polanska banda
 2. VSV Unihockey
 3. Insport Škofja Loka
 4. KAC Floorball
 5. FBC Žiri

17. marec 2023: Brezimenski prvaki Trimlige v sezoni 2022/23

V finalu so Brezimenski po pravi goliadi, v tekmi dramatičnih preobratov premagali ekipo Sntntn z rezultatom 10:9.
Tekmo za 3. mesto so po loteriji kazenskih strelov proti Pristanu dobili Blapntaf, v tekmi za 5. mesto pa so zdesetkane Kamške premagali Polžončki (7:4).
Najboljši vratar lige je bil po izboru žirije vratar Miha Pivk (Blapntaf), najboljši strelec lige pa Jaka Logar (Brezimenski).
Za Brezimenske je to že tretja zaporedna ligaška lovorika!

Končna lestvica:

 1. Brezimenski
 2. Sntntn
 3. Blapntaf
 4. Pristan
 5. Polžončki
 6. Kamški
 7. KŽŠ

31. marec 2023: Prvo zvezdico osvojile Stare Žiri

Stare Žiri so si priborile 100% izkupiček in s tem svojo prvo zvezdico na #allstars zaključku sezone 2022/23.

16. april 2023: Zaključni turnirji selekcij v sezoni 22/23

foto: Denis Šubic
foto: Denis Šubic

Sezona 22/23 je bila vse prej kot lahka, predvsem pri selekciji #u14 je bilo veliko vzponov in padcev, dodatne energije in veliko razmišljanja kako in kaj bi še lahko spremenili in naredili. Precej nad pričakovanji je bil tudi končni rezultat, ko so fantje in dekleta iz A ekipe pokazali kaj zmorejo in se s celotne sezone marsikaj naučili. Ava, Neža, Lana, Tinkara, Tomaž, Krištof, Taj in Luka, letnik 2009, s trenerjem Primožem Mlinarjem, so postali državni prvaki v selekciji #u14!
Ekipa B pod vodstvom Anžeta Šnebergerja je začela nad vsemi pričakovanji, saj se je odlično upirala favoriziranim in močnejšim nasprotnikom. Gal, Vid, Maks, Lenart, Mark, Aleks in Tinkara v golu so se zasluženo uvrstili na zaključni turnir, tam pa je v tekmi za 3. mesto malo zmanjkalo predvsem izkušenj – borbenosti in želje zagotovo ne.

Rezultati in statistika #u14

Zgodba selekcije #u10 je bila fantastična, saj so v sezoni 2022/23 skoraj vsi prvič stopili v “tekmovalne superge” in korak za korakom nakazovali, da bo sezona v tej kategoriji še zelo zanimiva. Varovanci Darjana Mlinarja so na zadnji tekmi sezone – tekmi za bron – premagali Insport. Skupaj z navijači, nami in verjetno tudi kakšnimi drugimi simpatizerji, katere so si pridobili tekom sezone, veselili svoje prve lovorike. Zasluženo!

Rezultati in statistika #u10

Zoja, Tilen, Erik, Rudi, Adam, Nejc, Matej in Tian so skupaj s trenerjema Rok in Rokom (Mlinar in Jelenc) reševali en problem: kako zadeti gol Polanski bandi. Zelo zanimiva druščina, predvsem zanimivih karakterjev, nikakor ni našla recepta za sicer malo starejše nasprotnike iz Doline. Tudi v finalni tekmi je bilo podobno, a dali so jim svoj prvi zadetek. Če se to sliši malo negativno, zasedli so končno 2. mesto kar je čudovit uspeh! A zapomnite si: Ta ekipa bo v prihodnosti še pokazala svoje vragolije 😉

Rezultati in statistika #u12