Pregled (druge pol) leta 2023

2. del. Pregled leta 2023 pod okriljem Floorball kluba Žiri, statistike in rezultati mladinskih tekmovanj v državnem prvenstvu in domači Trimligi.

23. junij 2023: Piknik v stilu

Super sezono smo zaključili kot se spodobi. Organizirali smo floorball turnir staršev in otrok. Pr’ Kamšk smo se okrepčali in malo pokramljali ob koncu sezone tudi s starši. Igralcem in igralkam smo podarili skromne spominke, prvakom pa smo predali še “zlate” majice, ki so jih lahko v spomin na preteklo sezono ponosno nosili med poletnimi počitnicami.

22. – 24. september 2023 / Floorball kamp Ajdovščina, vol. 3

24 otrok in 6 trenerjev se je tudi letos odpravilo na, že kar malo tradicionalen, 3. kamp pred začetkom sezone v Ajdovščino. Letos še malo kasneje in še bolj deževno kot lani, a s še več idejami za vrhunsko izpeljan projekt z obiskom bazena, 9 urami treningov (takšnih in drugačnih), 1001 igrico, večernim ogledom rokometne tekme evropskega pokala med Mlinarkami in grško Panoramo.
Vrhunske pogoje nam vsako leto omogoči Zavod za šport Ajdovščina. Omeniti moramo tudi podjetje Norica, ki nam vsako leto posodi kombi za prevoz celotne opreme ter Občino Žiri za izposojo ograd.

3. oktober 2023: Z EOS-om do manj KAOS-a!

Že nekaj časa smo iskali rešitev, s katero bi delo funkcij (tajnik, blagajnik) v klubu čim bolj avtomatizirali. Odslej so vsi računi vodeni avtomatsko, evidenca je enotna in bolj pregledna, sporočila med starši in klubom ter dokumenti so na enem mestu, in vsak točno ve, kdaj so treningi ter tekme. Vse to nam omogoča aplikacija EOS, ki skrbi, da se bomo lahko v prihodnosti več ukvarjali z otroci in manj s papirologijo.

6. oktober 2023: Začetek 31. sezone Trimlige

Nekaj večjih sprememb nas je pričakalo tudi ob začetku nove sezone Trimlige, saj je ekipa KŽŠ po več kot desetletju nastopanja odpovedala svoj nastop. Nadomestila jih je ekipa Građevinci iz Poljanske doline. Igralci ekipe KŽŠ so okrepili preostale žirovske ekipe, velja omeniti Roka Mrovljeta, ki je pomladil ekipo Blapntaf. Iz Polžončkov se je k slednjim preselil tudi Tine Logar. Maj Kristan in Janez Naglič sta okrepila Polžončke, Pristanu pa sta se pridružila Miha Poljanšek in Nejc Kavčič. Ekipa Brezimenski se je preimenovala v Sladke carje.

15. oktober: Začetek DP za selekcije v sezoni 2023/24

V novo sezono so prvi vstopili igralci in igralke selekcije #u12 v Mojstrani, dva tedna kasneje so se tam pomerile še selekcije ekip #u14. 5.11. so v Žireh svoj prvi turnir v sezoni odigrale še selekcije #u10 in tako smo s pričakovanjem začeli novo sezono. V primerjavi z lansko, je klub zapustilo kar nekaj igralcev, a smo vseeno uspeli sestaviti tri zelo močne ekipe. Do danes so skupaj odigrale že 8 turnirjev in prikazale zelo dobre igre. Veseli nas predvsem to, da igralci in igralke uživajo tako v igri kot na treningih. V letošnji sezoni je zagotovo velik dosežek, da se je trenerski zasedbi pridružil Luka Časar, ki nam pomaga pri treningih in svetuje iz svoje bogate zbirke večletnih igralskih izkušenj. Ne sme se pozabiti na preostali kader, zato gre VELIKA zahvala vsem preostalim trenerjem – Darjanu, Primožu, Roku M, Roku J ter Anžetu, ki lahko letos že čutijo, da se njihovo dobro delo kaže tudi na in ob igriščih!
Predvsem si želimo, da bi v koledarskem letu 2024 zopet prekrižali palice na 2. Karavanškem pokalu in da bi nam uspelo v poletnem času prijaviti ekipe tudi na kakšen mednarodni turnir.

6. december 2023: Med treningom nas je obdaril miklavž

Na treningu nas je obiskal Miklavž in nam podaril vstopnice za Kvalifikacije za SP v floorballu za moške / Škofja Loka. Konec januarja si bomo skupaj s soigralci, trenerji, starši in ostalimi navijači ogledali otvoritveno tekmo med Slovenijo in Dansko!

Karte si lahko zagotovite na olaii.com
31.1. 2024: SLO x DAN / 20:00 / Športna dvorana Poden

31. december 2023: Odmera dohodnine za Floorball klub Žiri

Sporočamo, da smo končno pridobili status društva nevladnih organizacij v javnem interesu!

S tem statusom lahko vsak davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 1 % dohodnine, ki se všteva v letno davčno osnovo, nameni tudi za financiranje Floorball kluba Žiri.

Mogoče se sliši malo a nam pomeni veliko vsak procent/promil. Seveda bomo veseli, če k izpolnitvi vloge povabite še koga – sorodnika, prijatelja, partnerja. Mimogrede, procent lahko glede na vaše želje razdelite med 1-5 različnih društev.

Kako to naredite?

  1. Obiščete stran Olimpijskega komiteja Slovenije in izpolnete podatke o sebi ter označite naš klub.
  2. Če imate digitalno potrdilo ali SMSPass, lahko vlogo enostavno izpolnete preko spletne strani eDavki
  3. Ali preko mobilne aplikacije eDavki

5. januar 2024: Začetek leta pripada finalu pokala Trimlige

Kot smo že navajeni, tudi letos začenjamo s finalom pokala Trimlige. In na začetku leta zagotovo ni pametno staviti na adute, saj decembrski premor traja že več kot mesec dni. Si vseeno upate napovedati zmagovalca?

20.00 / Stntntn vs. Blapntaf
20.40 / Kamški vs. Sladki carji