Uspešno na domačih tleh

V nedeljo smo prvič v letošnji sezoni gostili ekipo elitne lige. V Idrijo je prišla ekipa FBK Olimpija, po 3 krogih uvrščena na 4. mesto – mesto, ki še vodi v zaključne boje elitne floorball lige. Začetne minute so bile v znamenju mladega žirovskega napada, ki je s hitro in kombinatorno igro nagajal ljubljanskim branilcem in si ustvaril kar nekaj lepih priložnosti za gol. V šesti minuti smo prvič zadeli in bili v nadaljevanju kljub manjši posesti žogice bolj nevarni, vendar so igralci Olimpije izzid pred koncem tretjine uspeli poravnati. V drugi tretjini smo videli samo en zadetek za vodstvo domačih, vseeno pa ni manjkalo priložnosti na obeh straneh kjer sta se z dobrimi obrambami  izkazala vratarja. V zadnjem delu tekme pa smo bili priča zanimivim preobratom: na začetku tretjine smo ljubljančanom ušli na 3 gole razlike in bili nevarnejši, nato pa so v zadnjih 10 minutah gostje pritisnili na plin in dosegli, da smo bili dvakrat izključeni. Igra z igralcem več je bila Olimpijin najboljši element na tej tekmi zato so se nam uspeli z dvema goloma približati na sam gol razlike. Sledil je dramatičen zaključek, ko so gostje iz vrat potegnili vratarja in napadli s šestimi igralci, vendar pa je žirovska borbenost in želja po zmagi včeraj pripomogla k temu, da sta obe točki ostali doma.

žiri_olimpija_b (2 of 4)

Velika zahvala gre tudi številčnim navijačem, ki so dihali z nami in nas vspodbujali do konca tekme.

Z zmago smo vknjižili 4. točko in se tako povzpeli na 3. mesto, takoj za Škofjeloški Insport in prvouvrščeno Borovnico, ki letos še ne pozna poraza. V naslednjem krogu doma gostimo ravno Insport, tekma pa bo v soboto 23.11. ob 16:00, ponovno v Modri dvorani v Idriji. Se vidimo? 😉

Žiri – Olimpija 5:4 (1:1 ; 1:0 ; 3:3)

Strelci: Rok Mlinar (1+2), Anže Šneberger (2+0), Jaka Kopač (1+0) in Jan Kužnik (1+0)

Bobnarska sekcija: Daniel in DavorVzdušje v dvorani sta z bobni popestrila zvesta navijača Daniel Podobnik in Davor LoštrekPozdrav navijačem (foto: Estera Vehar, video: FBK Olimpija)