Poraz, ki nas seli v prvo ligo

V nedeljo, 25.5. smo v Idriji odigrali še zadnjo tekmo v letošnji sezoni, ki pa se je končala s porazom, zato se naslednjo sezono selimo v prvo slovensko ligo. 

Naši nasprotniki so bili tokrat, nam dobro znani, Zelenci iz Kranjske Gore, ki so v letošnji sezoni nastopali v 1. SFL in v finalu izgubili proti drugi ekipi Insporta. Z drugega mesta so za preboj v EFL morali premagati naše člane, kar jim je tudi uspelo. Zelenci so po polovici tekme vodili že z 6:0, ko so bili štirikrat spretnejši za našim golom, dvakrat pa smo nespretno posredovali in je žogica nesrečno prečkala golovo črto. Vseskozi smo vršili pritisk na gostujoča vrata, vendar se je nemalokrat izkazal vratar. Šele v drugi polovici tekme smo uspeli zadeti in se približali na največ tri gole zaostanka, to pa je bilo žal vse, kar smo lahko priigrali kljub veliki borbi do zadnjega piska. Na koncu je bil rezultat 5:8.

Žiri – Zelenci 5:8 (0:3 ; 4:4 ; 1:1)

Strelca: Blaž Kavčič 3x, Anže Šneberger 2x

Ekipa je v letošnjo sezono stopila precej pomlajena in zato na izpad gledamo pozitivno, saj bomo v naslednjem letu lahko naš mladi zagon pripravili na težje tekme, ki jim, realno gledano, letos nismo bili kos. S tem dejanjem smo tako zaključili s tekmovanji in že smo usmerjeni v novo sezono in k sestavi načrta za leto 2014/15.

Lep športni pozdrav! 😉