TrimLiga: napovednik

TrimLiga se bliskovito približuje koncu rednega dela, zato smo vam pripravili kratek pregled pred začetkom ključnega dela sezone.skupinskaStanje na zgornjem delu lestvice bo po zadnjem krogu ostalo nespremenjeno, v polfinalnih bojih smo tako dobili zanimiva para: Kamški:Ambasada in Anžončki:Blapntaf. Prvo mesto so si že v prejšnjem krogu zagotovili Kamški. Če pogledamo medsebojne rezultate prvega para, so v prednosti igralci Ambasade, ki so iz dveh medsebojnih tekem iztržili 3 točke. Prvo tekmo so dobili z rezultatom 6:3, na drugi pa so remizirali s 6:6. Po eno zmago sta si priigrali ekipi v drugem paru. Najprej so Anžončki visoko zmagali z 11:3, nato pa je ekipa Blapntaf tekmo dobila z 9:3.

V spodnjem delu lestvice si igralci KTM-R2R niso priigrali mesta v bojih za razvrstitev od 5-8, ki letos še niso uspeli zmagati. V zadnjem krogu se lahko stanje še precej spremeni, najboljše izhodišče pa ima ekipa KŽŠ z 12 točkami. Za vrat jim z 10 točkami diha EKO-Pristan, 9 točk imata ekipi Ambasada Mladi in Žogec-Volerija. Slednji so, sodeč po letošnjih rezultatih, edini favorit zadnjega kroga, zato lahko po tihem računamo na dvoboja KŽŠ:Ambasada Mladi in EKO-Pristan:Žogec-Volerija.

Letos je pestro tudi na lestvici strelcev, kjer z 41 goli vodi Rok Jelenc, razpoložen pa je tudi Primož Mlinar, ki zaostaja le za 3 gole. Za pokal najboljšega strelca letošnje sezone je letos še kar nekaj kandidatov, 6 izmed njih je že preseglo 30 golov. Letos bomo na zaključnem turnirju prvič podelili nagrado za najboljšega vratarja lige, ki pa bo izvoljen glede na mnenje vseh igralcev. Prijave bomo začeli zbirati v petek v času tekem.

Žoga je okrogla, tekmeci pa iz kroga v krog bolj izenačeni, zato kalkulacije ne pomenijo veliko, lahko pa si tekme ogledate ta petek od 20.30 naprej in se prepričate na lastne oči 🙂