7. krog ŽFTL

V petek, 20.11, se je odvijal 7,. krog žirovske floorball trimlige. Za skupno drugo mesto na ŽFTL lestvici, so se na zadnji tekmi udarili Kamški in Anžončki. Pričakovan je bil zelo napet boj, ampak je mlajša ekipa Kamškov, že v prvih petih minutah preko Blaža K. in Luka T., povedla z zadetkoma preko celega igrišča. Kamški so po začetnem vodstvu tekmo rutinirano zaključili z rezultatom 9:3.

Derbi 7. kroga ŽFTL, je potekal med ekipama Blapntaf in Eko-Pristan. Ekipa Eko-Pristan je dvoboj pričela v popolni zasedbi, pri ekipi Blapntaf, pa je zaradi umetniškega večera, izostal prvi strelec ekipe Anže Š. Klub hudi poškodbi Tomaža U., se je tekma odvila v korist ekipe Blapntaf, z rezultatom 10:1.

Tekma med KŽŠ in KTM je bila zelo pomembna za obe ekipi. KTM je iskal izhod iz zadnjega mesta na lestvici, KŽŠ pa se je boril za priključek med mesta, ki vodijo v končnico. Prva polovica tekme je bila zelo izenačena, v drugem polčasu, pa je kljub pasivnemu sojenju izkušenega sodnika, vajeti prevzela ekipa študentov. Končni rezultat tekme 8.3 v korist študentov, ki ostajajo 3 točke za 4. mestom na lestvici ŽFTL.

Vrhunec večera smo doživeli na prvi tekmi, kjer se je odvijal hišni derbi med ekipama Ambasada in Ambasada Mladi. Hendikep pri izkušenejši ekipi Ambasade je predstavljala odsotnost prvega strelca lige Denisa Markelja ter motorja ekipe Emina Biljalija aka. Minota. Mlajši so prevzeli pobudo in prvi zadeli, ampak so izkušnje starejše ekipe pokazale svojo kvaliteto. V zadnjih minutah srečanja je na pomoč Ambasadi priskočil motor ekipe Emin B. in zadel okvir vrat. Srečanje se je zaključilo z remijem 2:2.