Zmagi za U13, poraz za U19

DSC_0987Včeraj je bil v Poljanah na sporedu četrti turnir U13, ki so ga otvorili naši fantje proti domači ekipi – Polanska banda. Tekmo so začeli malce zaspano, nikakor ni stekla igra v napadu, kjer je v vratih odlično nastopila mlada vratarka Čemažar. Zadetek v lastno mrežo je domače pripeljal v vodstvo, ki so ga v 14. minuti še povečali. Pritisk naših je prinesel izenačenje do konca prvega polčasa. V drugem polčasu so Žirovci začeli bolje a bili nezbrani pri zaključkih. Polanci so v 23. minuti zopet povedli za dva zadetka, vendar smo se strelsko razživeli tudi mi. Naglič in Ferreira sta zrežirala izenačenje, nato pa so fantje dobili zalet in ob pobudi na igrišču mirno in organizirano pripeljali tekmo do konca.

Žiri – Polanska Banda 6:4 (2:2 ; 4:2)

DSC_0978Sledila je še tekma proti Olimpiji A. Dober začetek nam je prinesel vodstvo 3 zadetkov, vendar so se z nekaj lepimi akcijami izkazali tudi Ljubljančani, ki so dvakrat zadeli in bili našim fantom do 14. minute tik za petami. Do konca polčasa smo v 55 sekundah s tremi zadetki ekspresno ušli na ugodno vodstvo, na čelu z vratarjem Jerebom pa do zadnjega piska niso ničesar prepustili naključju. Veseli dejstvo, da so fantje fizično dobro pripravljeni in nepopustljivi v ključnih trenutkih.

Žiri – Olimpija A 12:4 (6:3 ; 6:1)

DSC_0763Za zaključek pestrega nedeljskega programa so se mladinci in mladinke Borovnice in Polanske bande/Žiri pomerili na Vrhniki. Po začetnem otipavanju smo hitro zadeli preko Ržka, vendar fantje nikakor niso našli pravega recepta, Borovničani  pa so kmalu vrnili udarec z dvema zadetkoma. Dominantnejši gostje so narekovali tempo, vendar ni bilo pravega učinka v napadu, kjer je v obup spravljal napadalce še izvrstni vratar Petrič. Na sredini druge tretjine smo izenačili. Sledil je kazenski strel, kjer je Ržek sicer premagal vratarja, a sta sodnika zaradi napačnega izvajanja zadetek upravičeno razveljavila. Za nameček smo spet hitro prejeli zadetek, nato pa je sledil pritisk, ki žal ni prinesel želenega rezultata. Razliko je z lepim zadetkom uspel zmanjšati Vrtačnik, a je bilo za preobrat premalo želje in idej.

Borovnica – Polanska banda/Žiri 6:3

foto: Estera Vehar