Poraz proti Olimpiji

Za predzadnjo tekmo sezone smo se odpravili na gostovanje v Vojašnico Edvarda Peperka kjer gostuje Olimpija. Zaradi odsotnosti in bolezni nekaterih igralcev, se nas je v Ljubljano odpravilo samo 8.

Zaradi zelo majhnega kadra so tako domačini kot tudi gostje začeli zelo previdno. Toda  domačini so pokazali večjo željo in tako v 7. minuti povedli. Žirovci smo nato poizkušali še z protinapadi, ki pa so jih domačini zaradi prepočasnega vračanja v obrambo kaznovali. Kmalu zatem je po visoki podaji Marcela žogica prispela do Petrovčiča, ki jo je pospravil za hrbet vratarja Olimpije. V nadaljevanju smo spremljali zelo nezbrano igro z obeh strani. Tako napad kot obramba sta delovala zelo zaspano, saj smo na obeh straneh igrišča napravili  veliko napak. Tako so pred koncem 1. tretjine domačini zadeli še dvakrat. 15 sekund pred koncem pa je po samostojni akciji zadel še Logar.  Tako se je 1. tretjina končala z 5:2 v prid Olimpije.

V 2. tretjini smo Žirovci nadaljevali z zelo počasno igro. To so igralci Olimpije kaznovali in zadeli kar 4-krat. Izostanek je ublažil Marcel. Tako se je 2. tretjina končala z rezultatom 9:3. V zadnji tretjini smo nadaljevali s stilom igre, ki smo ga kazali skozi celotno tekmo. Zaradi pomanjkanja koncentracije in kondicijske pripravljenosti smo napravili ogromno napak, ki pa so jih domačini zopet izkoristili. Razžalostili smo z dejstvom, da kljub velikemu zaostanku nismo pokazali nobene borbenosti. Igralci Olimpije so nam tako v zadnji tretjini natresli kar 6 golov, mi pa samo enega. Tekam se je končala z rezultatom 15:4.

To je bila zagotovo ena najslabših predstav, kar smo jih kdajkoli prikazali. Pred zadnjo tekmo z aktualnimi prvaki, bomo morali še veliko nadoknaditi, predvsem v obrambi. Naslednja tekma nas čaka 19.3 na Vrhniki. Navijači vljudno vabljeni.