Prague Games raj za mlade florbaliste

tine
Tine na tekmi proti FBC Texas

Od 6.-9. julija je v Pragi potekal eden izmed večjih floorball turnirjev v Evropi – Prague Games, kjer se je letos 7000 igralk in igralcev v 380. ekipah iz 12. držav borilo za zmage v svojih kategorijah. V najstarejši kategoriji smo pred meseci na spisku uradne strani lahko zasledili prijavo dveh slovenskih ekip, SLO team A in B. Izkazalo se je, da je selektor Gorazd Tomc izkoristil super priložnost, da se mladinska reprezentanca pred nastopom na kvalifikacijah za SP preizkusi tudi z močnejšimi ekipami. Na turnir je tako povabil širši izbor kandidatov, med njimi tudi 3 Žirovce, ki so v pretekli sezoni nastopali v članskih vrstah. Vratar Eniko Žiga in branilca Kavčič Marcel ter Logar Tine. Tine je igral v ekipi A, Marcel in Žiga pa v ekipi B. Obe ekipi sta prišli do šestnajstine finala, na poti so jih pričakale tudi svetovno znane ekipe kot so Linkoping (podmladek švedskega podprvaka), Tatran (podmladek najtrofejnejšega češkega superligaša). O samem turnirju so na kratko povedali tudi naši predstavniki, rezultate pa lahko najdete na tej povezavi

13643818_1251161044928934_1169065028_n
Z leve proti desni: Marcel, Tine in Žiga

 

 

A: Kakšni so občutki, kadar igraš za reprezentanco?

T: Je poseben občutek, ki ga vsi ne morejo doživeti in ga tudi težko opišem.
Ž: Občutek je zelo dober, sej se moreš zavedat, da igraš za Slovenijo kar je največ kar je mogoče.
M: Občutek je dober, sploh to,da imaš ob sebi zelo dobre soigralce.

A: Si zadovoljen z igro/rezultatom ekipe in svojim vložkom? Imaš občutek, da bi lahko posegli po višjih mestih?

T: Z rezultatom sem delno zadovoljen. Napako smo storili že v samem skupinskem delu, ko smo remizirali s FBK Tabor. Zaradi tega smo v izločilne boje potovali z drugega, namesto prvega mesta.
Ž: Zadovoljen sem z igro in rezultatom, naredil sem vse, kar je bilo v moji moči, skupaj smo dosegli lep rezultat.
M: Zadovoljen sem z igro ampak menim, da bi lahko posegli tudi po višjih mestih.

A: Kakšne so po tvojem mnenju razlike med igralci, ki igrajo v znanih, močnih klubih in vašo ekipo/igralci?

T: Igralci s Švedske in Finske, proti katerim smo igrali, so bili občutno boljši. Večino tekem smo odigrali proti češkim ekipam, tukaj je bila razlika večja. Nekatere ekipe smo premagovali zlahka, druge so imele zelo močne posameznike.
Ž: .Razlike v igralcih vidiš v trenutku, nekateri so zelo bolši in se jim vidi, da imajo tudi več treningov, drugi so pa enakovredni ali pa celo slabši.
M: Pozna se, da so nekatere ekipe bolje uigrane, igralci so zelo dobro tehnično podkovani.

A: Na takšnih dogodkih veliko časa preživiš s fanti iz ekipe. Se vam je kaj zabavnega pripetilo – kakšna smešna anekdota? 

T: Veliko časa smo preživeli skupaj s soigralci, kar se tudi pozna na ekipnem duhu.
Ž: Ja, z ekipo smo preživeli večino časa, najbolj se mi je zdelo zanimivo, ker smo lahko govorili slovensko pa nas ni razumel nihče. Tako na igrišču kot izven njega.
M: –

A: Kaj, po tvojem mnenju, si boš najbolj zapomnil s Prague Games turnirja?

T: Zapomnil si bom kar vse.
Ž: Iz Prage si bom zapomnil čisto vse. Veliko sem se novega naučil kot vratar in dobil pomembne izkušnje. Dobro se spomnim tudi navijanja navijačev, ki so nas bodrili na vseh tekmah.
M: Vse skupaj je zelo lepa izkušnja in mislm, da se bom na ta dogodek še velikokrat spomnil.

Tako se danes fantje spominjajo preteklega turnirja, ki je bila dobra popotnica za prihajajoči kvalifikacijski turnir v italijanskem Celanu. Tam si bodo fantje poskušali zagotoviti vstopnico za svetovno prvenstvo, ki bo maja 2017 v švedskem Växju.

Čestitke in srečno na poti proti Švedski!