Članska ekipa prevetrena – za uvod s prvaki

DSC_0036Jutri se začne državno prvenstvo članov, za uvod pa se odpravljamo na Vrhniko v OŠ A.M. Slomška, kjer nas pričakujejo aktualni državni prvaki – FBC Borovnica.

V letošnji sezoni je v ekipi prišlo do kar nekaj sprememb. Konec kariere je sklenilo kar 7 igralcev: Rok Jelenc, Rok Mlinar, Darjan Mlinar (v florbal-u so bili od samega začetka razvoja tega športa na Slovenskem), vratar Uroš Bernik, Jan Kužnik, Denis Mrovlje in Jaka Bric Krolnik. Poleg naštetih se je za eno sezono odpovedal nastopom tudi Anže Šneberger, ki trenutno prebiva na Češkem, tako da je na spisku ostalo le 9 članov, ki so lani nastopali v državnem prvenstvu. Mesta v klubu so zapolnili Matija Rihtaršič in Klemen Novak, ki sta prestopila iz kluba FBK Galaks, Sašo Cigale iz ekipe FBK Jaws in mladi Urban Dolenc, ki bo kot posojen igralec FBK Polanske bande pridobival pomembne minute na članskem nivoju.

Spremembe v ekipi vzbujajo upanje na boljše rezultate, saj se člansko moštvo že nekaj let giblje na dnu lestvice 1. SFL. Že na prvi stopnički do uspeha pa jih čaka lanskoletni prvak FBC Borovnica, ki je sicer ostal brez češkega legionarja Roberta Koširja in dolgoletnega vratarja Benjamina Bajca, a je v svoje vrste izvabila igralca Olimpije, Tilna Vehovca. Pričakujemo lahko zanimivo tekmo, zato držimo pesti in navijajmo na ves glas, da bo ekipa po začetnem preboju dvignila raven in pokazala, da letos ne misli dvigniti bele zastave.

Se vidimo jutri na Vrhniki v telovadnici OŠ A.M. Slomška ob 19:00.

A gremo? Pejmo!