Zasluženo do prve zmage v sezoni

Facebook
Twitter
LinkedIn

V soboto smo v Idriji spremljali napet dvoboj, kjer so se našim vrlim Žirovcem zoperstavili floorballisti prve ekipe Insport iz Škofje Loke. V prvi tretjini smo bili priča dokaj izenačeni tekmi, kjer sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti, videli smo tri izključitve, vendar nobena od ekip igre z igralcem več ni uspela izkoristiti, tako da so fantje na odmor po prvih dvajsetih minutah odšli z rezultatom 0:0.

Bolj zanimivo pa je postalo v drugi tretjini. Dve minuti po začetnem buliju je napako v žirovski obrambi uspel izkoristiti Metod Proj prek podaje Gašperja Egarta ter tako Ločanom priigral prednost enega gola. Žirovci so takoj odreagirali preko Marcela Kavčiča, ki je v solo akciji preigral škofjeloško obrambo in izenačil na 1:1. Samo pol minute kasneje se je gola spet veselila žirovska klop, ko je Anže Kavčič streljal na gol, škofjeloški vratar Jan Eržen mu je zadetek sicer preprečil, vendar je na odbito žogico čakal Luka Petrovčič, ki je Žirovce popeljal v prvo vodstvo na tekmi. V drugi polovici druge tretjine je sledila izključitev na škofjeloški strani in zdelo se je, da bo to priložnost za Žirovce, da povišajo svoje vodstvo, vendar se je žogica znašla na palici Škofjeločana Gašperja Trilerja, ki je na levi strani našel Anžeta Burnika, ta pa je žogico spretno popeljal mimo obrambe in našel pot v gol za hrbet sicer izvrstnega Žiga Pisanca. Žirovci niso ostali dolžni in zopet so potrebovali zgolj dobro minuto, da se je izkazal Urban Dolenc, s katerim je žogico nesebično delil Luka Petrovčič in dvojec je uspel zopet povesti na 3:2. V 39. minuti se je Jaka Kopač odločil, da bo nagradil odlično igro svojih soigralcev in jim podaril lepo preigravanje ter še lepši gol pod roko nasprotnikovega vratarja, s katerim je povišal žirovsko vodstvo na 4:2.
V sklepni del idrijske drame so torej Žirovci vstopili z dvema goloma prednosti, zavedajoč se, da bo zadnja tretjina odločilna in da bo zgolj trdo delo v obrambi prineslo zmago. V prvih minutah nobena od ekip ni prevzela pobude, bolj napadalno pa so začeli Škofjeločani, ki se jim je mudilo loviti zaostanek dveh golov. V osmi minuti je škofjeloški kapetan Rok Ritonja podal Gašperju Egartu, ki je uspešno zaključil akcijo in Insportovce približal na zgolj gol zaostanka. Sledile so črne minute na žirovski strani, saj smo v zadnjih desetih minutah videli kar tri njihove izključitve, od tega eno desetminutno. Ob prvi izključitvi Škofjeločanom ni uspelo izkoristiti manjka enega žirovskega igralca, so pa v 56. minuti zopet prek podajalca Roka Ritonje ter strelca Gašperja Egarta uspeli izenačiti na 4:4. Kot že ničkolikokrat prej so se Žirovci odzvali v hipu kljub dejstvu, da so igrali z igralcem manj skoraj do konca tekme. V lepi akciji se je požrtvovalno izkazal Klemen Novak, ki je kljub pritisku dveh igralcev za svojim hrbtom prelisičil škofjeloškega vratarja ter zadel za 5:4. Tudi Insportovci so potrebovali le slabo minuto, da so izkoristili žirovsko izključitev, ko je ob slabo postavljeni obrambi po podaji iz kota ob izvajanju prostega strela do zadetka prišel Nik Oman. Tako smo bili slabe tri minute pred koncem tekme postavljeni na začetno točko z izenačenim rezultatom 5:5 in v pričakovanju napete končnice tekme. Žirovce je doletela še ena izključitev in tako so morali skoraj do konca tekmo odigrati z igralcem manj. Vendar Jake Kopača to ni motilo in spet je, ob sijajni podaji Klemna Novaka, uspel zadeti ter Žirovce popeljati do prve zmage v sezoni na tekmi, ki je gledalcem postregla z veliko dozo adrenalina.

FBC Žiri 6 : 5 FBK Insport (0:0 ; 4:2 ; 2:3)
Strelci: Jaka Kopač (2+0), Luka Petrovčič (1+1), Klemen Novak (1+1), Urban Dolenc (1+0), Marcel Kavčič (1+0), Anže Kavčič (0+1)
Izključitve: Jaka Kopač (2min), Blaž Kavčič (2min), Marcel Kavčič (2+10), Matija Rihtaršič (2min)