Članski floorball ponovno v Žireh

Po precej letih igranja domačih tekem v modri dvorani v Idriji, so letos ob dejstvu da članska ekipa nastopa v državnem prvenstvu malega floorballa, člani imeli možnost igranja v Žireh. V prvenstvu nastopa 8 ekip, ki so se vse merile v Žireh. Tako kot vsi ostali so tudi Žirovci odigrali dve tekmi. Na prvi se je zbralo kar nekaj gledalcev, predvsem mlajših ljubiteljev floorballa, ki so lahko uživali ob solidni predstavi naše ekipe, ter festivalu golov. Začelo se ni najbolje, saj so Kranjčani povedli, a že vsega 27 sekund potem je semafor kazal rezultat 2-1 za Žirovce. Do konca polčasa je padlo še kr nekaj golov in rezultat je bil 7:4. Drugi polčas ni prinesel toliko zadetkov in končni rezultat je bil 11-6.
Druga tekma proti Galaksu pa je bil pravi derbi prvo in drugo uvrščene ekipe. V prvem polčasu so igralci Galaksa povedli z 1-0 in prednost držali skoraj do konca tekme. 3 minute pred koncem pa so domačini izenačili in manj kot dve minuti pred koncem prišli v vodstva z 2-1. Ampak drame še ni bilo konec. Igralci iz Železnikov so kmalu izenačili, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Tukaj pa so Žirovci pokazali več mirnosti in znanja ter preko Klemena Novaka zadeli en gol, izkazal pa se je tudi vratar Žiga Eniko, ki je obranil vse 3 strele nasprotnikov in zmaga je tak ostala doma!

Postava FBC Žiri: Tine Logar 2+0, Tevž Kopač 1+1, Jaka Kopač 3+2, Rok Mrovlje 1+1, Nastja Kavčič 1+6, Klemen Novak 5+2, Žiga Eniko