Končno 4. mesto v tekmovanju v malem floorballu

Članska ekipa se je začetek marca odpravila na zaključni turnir državnega prvenstva v malem floorballu. Ker so redni del sezone končali na 1. mestu, z le enim porazom, so veljali za prve favorite. A žal se jim je zalomilo že v prvi polfinalni tekmi, ko so nasproti stali četrto uvrščeni Borovničani.

A ti so tokrat nastopili v popolni postavi, kar je prestrašilo naše fante. Tekmi so zato začeli v krču in si hitro nabrali zaostanek. Proti koncu tekme pa se jim je uspelo približati na dva gola zaostanka in 2 minuti pred koncem so poskusili z igro brez vratarja. Ta se je obrestovala, takoj za tem pa so zadeli še izenačuooci zadetek. Tako so sledili podaljški, kjer so več sreče in znanja imeli igralci borovnice in tako napredovali v finale. Nas pa je čakala tekma za 3 mesto.

V tekmo za 3 mesto so fantje in dekle vstopili odločeni da odnesejo domov vsaj tolažilno nagrado. A tudi tokrat je bil to račun brez krčmarja. Galaks je bil boljši z zadetkom v zadnji minuti in tako so Žirovci pa odličnem rednem delu, razočarani ostali na 4 mestu.