Pregled leta 2022

V letošnjem letu smo izpeljali kar nekaj starih in novih projektov, med njimi smo po sezoni odmora uspešno in brez prekinitev zaključili sezono Trimlige, izpeljali Allstars in bili organizatorji mednarodne tekme reprezentanc Slovenije in Madžarske.

En dan nas loči od novega koledarskega leta, s katerim bomo vstopili v drug del tekmovalne sezone državnega prvenstva. Seveda pa je poleg tekmovanj v DP še kar nekaj idej, katere bomo poskušali realizirati v čim večjem obsegu.

Pokalna lovorika v rokah Pristana

Leto 2022 se je začelo s tradicionalnim januarskim zaključkom pokalnega tekmovanja. Pristan je še drugič v zgodovini osvojil to lovoriko, ko je v finalu premagal ekipo Brezimenski.

V Žireh prvič v zgodovini gostili reprezentanco

V januarju smo prvič v zgodovini kluba lahko gostili tudi reprezentančno tekmo. V Žiri sta na prijateljsko partijo prišli reprezentanci Madžarske in Slovenije, kjer so se zmage veselili gostje (3:4). Tekmo si je ogledalo 150 gledalcev, kar je bila tudi maksimalna kapaciteta z upoštevanjem vseh omejitev v času takratne korona krize. Dogodek smo izkoristili tudi za izvedbo turnirja selekcij U9 in s tem omogočili otrokom, da so si (večina celo prvič) ogledali svoje idole na parketu in videli, kako se igra “pravi” floorball.

Allstars v vsem svojem sijaju

Allstars druščina 2022

Po dveh letih smo v petek, 18.3.2022 izpeljali tudi Allstars tekmovanje, kjer je 6 žirovskih regij tekmovalo za “prestižno” zvezdico. S šesto zvezdico so se rutinirano “ožlahtili” tekmovalci iz regije Nova vas – Račeva, ki so v neposredni tekmi za prvo mesto suvereno premagali papirnatega favorita iz Dobračeve (5:2).

Zaključek tekmovanj v Žireh in Gorenji Vasi

Tekmovalno sezono smo zaključili z organizacijo final 4 turnirja, kamor so se uvrstile vse domače selekcije, na razpisu pa smo se odločili za organizacijo turnirja U9 in U14 dne 10.4.2022, saj smo tako lahko v Žireh navijali za dve selekciji. Dan prej je v Gorenji Vasi potekal turnir za selekcijo U11. Nekoliko presenetljivo smo sezono sklenili z dvema 4. mestoma (U11 in U14), selekcija U9 pa je v finalu klonila proti Polanski bandi in osvojila 2. mesto.

Po dolgem času uspel tudi klubski piknik

Po zaključku tekmovanj smo vseeno ostali v enakem trenažnem ritmu in skupno izpeljali kar 46 treningov do 17.6., ko smo organizirali tudi zaključni piknik za starše, člane, trenerje in otroke. Piknik se je s tradicionalnim turnirjem staršev in otrok v telovadnici, v prijetnem vzdušju odvil pr Kamšk. Ob dobri hrani in pijači, cornholu ter igranju tenisa smo tako uradno sklenili sezono 2021/22.

Nova sezona 2022/23

Po nekoliko poznejšem začetku pripravljalnega obdobja v septembru, smo uspeli prilagoditi sistem treniranja na bolj indiviualiziran način in takoj smo trenerji začutili boljši stik s svojimi varovanci. Letos sta na voljo še dva dodatna termina treningov, s katerima smo še bolj prilagodili prostor in izvedbo samih treningov.

Floorball kamp Ajdovščina 2023

Ajdovščina 2023 in vsi udeleženci floorball kampa

Drugo leto zapored smo uspeli organizirati florbal kamp v Ajdovščini, tokrat datumsko malenkost kasneje kot lansko leto. Izkazalo se je, da smo nekoliko bolj “ogreti” zaradi predhodnih treningov kamp izvedli na boljši ravni kot lani. Ekipa trenerjev je še danes navdušena nad pristopom otrok, ki so poleg zglednega obnašanja dodali še tisto iskrico želje za učenje novih veščin in uživali v vsakem izpeljanem dogodku. Pohvaliti moramo seveda tudi Zavod za šport Ajdovščina, saj so poskrbeli za res prijetno bivanje in vrhunske pogoje. Letos smo s seboj povabili tudi Luko Časarja, ki je, sedaj že nekoliko “udomačen” Žirovec, dodal vrednost ekipi trenerjev. Veseli nas, da se je letos na kamp prijavilo 27 otrok, prepričani smo, da noben od udeleženih ni ostal ravnodušen.

Žirovski klub letos zastopajo štiri ekipe, ki so leto sklenile z lepo popotnico za nadaljevanje.

Selekcija U10

Selekcija U10 je pod vodstvom Darjana Mlinarja tekmovanje začela v Škofji Loki, kjer je celotna ekipa, vključno s trenerjem, na svoji debitantski tekmi doživela pravi mali šok proti Polanski bandi a se iz visokega poraza vseeno naučila “tekmovati”. Še isti dan so pokazali, da je začetna trema že preteklost a prvi turnir vseeno zaključili brez točk. Dramatične tekme na 2. turnirju sezone v Žireh so na veselje domače publike prinesle tudi prvo letošnjo zmago. Motivirani fantje in dekle po prvih tekmah v svoji karieri še bolj pridno “srkajo” znanje na treningih. Do zaključnega turnirja je še nekaj časa, tam pa držimo pesti, da presenetijo tudi sami sebe.

Selekcija U12 pod vodstvom Roka Mlinarja in Roka Jelenca letos nastopa precej pomlajena, a se to na igrišču ne opazi. Trdno na drugem mestu bodo poizkusili narediti korak naprej, da se bodo v zadnjem delu približali letos favoriziranim igralcem in igralkam iz Polanske bande.

V letošnji sezoni ekipa U12 nastopa tudi v mednarodnem tekmovanju, kjer skupaj s Polansko bando in Zelenci tvorijo slovenski trio proti avstrijskima ekipama KAC in VSV Unihockey. Po odigranem turnirju v Beljaku, nas čaka sklepni del v Gorenji Vasi dne 28.1. Stalni ekipi so se pridružili tudi igralci in igralka iz B ekipe selekcije U14  – Lenart, Aleks, Mark in vratarka Tinkara.

Zastopanje žirovskih barv na mednarodni sceni

V tekmovanju U14 se za nastop na zaključnem turnirju borita dve ekipi iz Žirov.

Starejša, A ekipa trenutno zaseda 3. mesto, a z enakim izplenom točk kot ekipi pred njima. Izkušnje in tudi fizična moč je letos njihova vidnejša prednost, Primož Mlinar, trener ekipe, pa je po prvem delu lahko zadovoljen. Njegovi varovanci so po 2 letih znova okusili zmago, za nameček so na zadnjem turnirju v Borovnici vzeli skalp še Polanski bandi, ki je bila do sedaj psihološki zmagovalec na vsakem medsebojnem obračunu (občasno že pred njim). Verjamemo, da so z zmago dobili tisti kanček samozavesti in se bo začelo kazati trdo, načrtno delo s to zanimivo generacijo.

B ekipa pod vodstvom Anžeta Šnebergerja pa je zagotovo prijetno in eno izmed največjih presenečenj v tekmovanju. Na domačem turnirju so na prvi tekmi sezone enakovredno odigrali proti favoritom na papirju, a popustili v zaključkih tekem. Pridno nabiranje izkušenj na naslednjih tekmah se je pokazalo na zadnjem turnirju v Borovnici, kjer so skočili pred konkurenco za preboj med najboljše 4. Po začetnih ciljih ekipe in poudarku na pridobivanju izkušenj, so se apetiti precej povišali. S trdim delom in prizemljeno zmagovalno miselnostjo bodo iz treninga v trening ter tekme v tekmo poizkusili napasti z vsemi močmi.

Tudi selekcija U14 je letos udeleženka v preizkusni različici mednarodnega tekmovanja. Polanska banda, Insport in Žiri tekmujejo proti avstrijskima KAC Floorball in VSV Unihockey. V tej kategoriji slednji kažeta zelo dobro delo avstrijskih klubov. V Beljaku smo bili dvakrat neuspešni, v upanju predvsem na boljše razpoloženje pa se bo 25.2.2023 v Žireh odigral še zaključni turnir. 

Mednarodno tekmovanje tudi v selekciji U14

Z željo po kvalitetnem počitku smo s treningi zaključili 21.12., saj želimo, da bi v novo leto 2023 vstopili s svežim vetrom in pravo energijo, v ključnem delu sezone pa želimo vsem igralcem in igralkam ter trenerjem, da bi dosegli svoje cilje in se zabavali v igri.

Trimliga beleži 30. obletnico obstoja

Z novim jubilejom smo za vse ljubitelje floorballa pripravili posebno verzijo majic in kap, ki jih je mogoče kupiti vsak petek v času tekem Trimlige. Novo koledarsko sezono začenjamo s finalnim delom pokalnega tekmovanja, 6.1.2023 od 20:00-22:00 v telovadnici Žiri:

20:00 Brezimenski x Kamški
20:40 Sntntn x Pristan
21:20 Tekma za prvo mesto

V novo leto vstopamo tudi z novim sponzorjem, ki je podprl ideje kluba in bomo v prihodnje lahko delovali še boljše. Za sodelovanje in zaupanje se zahvaljujemo Iztoku Miklavčiču (Vzdrževanje elektronskih naprav, Iztok Miklavčič s.p.) in upamo, da bomo izpolnili vse novoletne cilje ter omogočili otrokom še boljše pogoje za njihov razvoj.

Vsem staršem, podpornikom, trenerjem, otrokom in igralcem rekreacijske lige se ob koncu leta iskreno zahvaljujemo za vso pomoč in podporo. Ne moremo izpustiti sodelovanja s Top Caffe, ki skrbijo, da na turnirjih noben gledalec ne odide lačen ali žejen. Za dobre ideje in prilagajanja gre velika zahvala Lari in Matiji, ki sta vedno pripravljena deliti ideje in se prilagoditi vsaki situaciji.

Svoj odstavek si zasluži tudi tiskarna Andi d.o.o., ki skrbi za tisk naših kreacij (majice, izdelava dresov in potisk preostale opreme) – njihova zanesljivost, prilagodljivost in odzivnost je vedno na najvišji ravni. Posebno zahvalo si za svoj čas in pomoč zaslužita Irena in Marjan Jurca.

Na koncu omenimo še Sreča Gabra, skrbnika dvorane, ki je vedno priskočil na pomoč in uslišal naše prošnje za še boljše pogoje v telovadnici. Hvala Občini Žiri za finančno podporo, še posebej Gregorju Mlinarju za vso strpnost pri iskanju terminov in reševanju vseh birokratskih kolobocijah 😉

Lep športni pozdrav in miren zaključek leta vam želi Floorball klub Žiri